In 2020 met de reiscommissie naar Doorn

Na vertrek vanaf het P+R-terrein aan de Van Dedemstraat Hoorn rijdt de bus rechtstreeks naar Huis Doorn. In de voormalige paardenstallen, die zijn omgetoverd tot restaurant, worden de koffie/thee met lekkers en de lunch geserveerd.

De in 1918 gevluchte Duitse keizer Wilhelm II kocht het huis, inclusief zestig hectare bos, van barones Ella van Heemstra de moeder van Audrey Hepburn.
Tijdens een rondleiding horen we het verhaal van de ballingschap van de keizer en zijn geschiedenis. De keizer leefde weliswaar riant, maar hij was toch in zekere zin een ‘gevangene’. De fraai ingerichte vertrekken van Huis Doorn, die nog een mooie authentieke collectie meubilair bevatten, zijn de moeite van het bekijken waard. De inrichting geeft een goed beeld van de periode 1918-1942.

Na de Tweede Wereldoorlog confisqueerde de Nederlandse Staat het huis en het landgoed als vijandelijk vermogen. Alleen het mausoleum met daarin het stoffelijk overschot van Wilhelm bleef in het bezit van keizerlijke familie de Hohenzollerns.

Rond Huis Doorn is een prachtige tuin in Engelse landschapstijl met waterpartijen, doorkijkjes en bruggen aangelegd. Voor hen die goed ter been zijn is een wandeling zeker de moeite waard.

Wanneer: woensdag 15 april 2020, vertrek om 8.30 uur vanaf het P+R-terrein in Hoorn.
Kosten: € 55,- per persoon

Opgeven voor deze dag is niet meer mogelijk. De reis is volgeboekt.

In verband met de coronacrisis kan deze activiteit helaas geen doorgang vinden.
De reis is verplaatst naar dinsdag 29 september.
Alle deelnemers hebben hierover inmiddels bericht gehad.
Voor meer informatie over de excursie kunt u bellen naar Thea Knijn: 0229-230265.