Excursies Zaanse Schans

Ruim 80 personen hadden ingeschreven voor de excursie naar de Zaanse Schans die de reiscommissie dit jaar had georganiseerd. Verdeeld over twee groepen is er op 24 april en 1 mei 2007 een bezoek gebracht aan deze zo typisch Hollandse bezienswaardigheid. Op beide dagen begeleid door prachtig weer werden we na de koffie door deskundige gidsen rondgeleid over de Schans. In een anderhalf uur durende wandeling kregen we veel details over Albert Heyn, Honig, de verschillende molens, de woning van de familie Mol en "De Hoop Op d’Swarte Walvis".
Na een prima lunch volgde een boottocht over de Zaan waarbij de stuurman ons kennis liet maken met de voormalige en de huidige bedrijvigheid langs het water. Ook weten we nu wat een "goedjaarsend" of een "bestjaarsend" is.
Al met al weer een geslaagde excursie, die dit keer ook het laatste optreden betekende van de heer D. Schuitemaker als medeorganisator van deze dagen. De reiscommissie is hem dank verschuldigd voor zijn bijdragen gedurende een reeks van jaren.

Stan Nuveen

Onderstaande foto's zijn genomen tijdens de excursies naar de Zaanse Schans.