CERES_Route_fietstocht_10_augustus.jpg

Fietstocht 33 km. op 10 augustus. Startpunt Broekerhavenweg 80 te Bovenkarspel vanaf 10.00 uur.
Starten vanaf molen Ceres 1)., Broekerhavenweg 80 te Bovenkarspel, vervolgens naar korenmolen De Stofmolen in Wijdenes 2). (11 km.), daarna naar De Grote Molen bij Schellinkhout 3). (5 km.), dan naar korenmolen De Krijgsman 4). Te Oosterblokker (5 km.) en weer terug naar molen Ceres 1). 12 km.)
Vanaf het molenerf van molen Ceres 1). rechtsaf de Broekerhavenweg, op het kruispunt Florasingel rechtdoor de Broekerhaven volgen
Bij de haven naar rechts, ga over het overdekte deel van de sluis (overhaal), linksaf over een smal pad, weer linksaf langs het gebouw Pampus en rechts door de tunnel, verderop bij de t kruising linksaf de Zuiderdijk volgen.
De Zuiderdijk lange tijd volgen langs het IJsselmeer richting Oosterleek (7 km)
Bij het dorp Oosterleek rechtsaf de Oosterleek, rechtdoor de Lekerweg richting Wijdenes, rechtdoor de Molenweg, aan uw linkerhand staat De Stofmolen 2).
Vanaf het molenerf van De Stofmolen 2). linksaf de Molenweg
Op het kruispunt linksaf de Kerkbuurt, steeds maar rechtdoor de Zuideruitweg
Bij de dijk rechtsaf de weg volgen, rechtsaf de Zuiderdijk, deze lange tijd volgen (langs Schellinkhout) en dan staat rechts De Grote Molen 3).
Weer terug over de Zuiderdijk richting Schellinkhout, (links staat bij de ijsbaan een weidemolen)
Voorbij de Martinuskerk linksaf De Laan, einde De Laan linksaf Dorpsweg, steeds maar rechtdoor, op kruispunt met stoplichten rechtdoor de Zuiderdracht (richting Oosterblokker), de Zuiderdracht steeds maar volgen
Bij rotonde rechtdoor de Boekert, de spoorwegovergang over en rechtsaf de Noorderdracht, rechts staat na 1 km. korenmolen De Krijgsman 4).
Vanaf molenerf De Krijgsman 4). rechtsaf de Noorderdracht en meteen weer rechtsaf de Wijzenddijkje
Einde Wijzenddijkje rechtsaf de Dr. Wijtemalaan, einde Wijtemalaan linksaf de Binnenwijzend (u rijdt nu lange tijd langs de spoorlijn)
Rechtdoor Westerwijzend, rechtdoor Oosterwijzend, rechts met de weg mee, linksaf en weer linksaf om industrie heen en weer verder langs de spoorlaan rechtdoor de Wijzend.
Op eerste rotonde rechtdoor Stedebroecweg, op tweede rotonde weer rechtdoor Stedebroecweg en op derde rotonde linksaf de Florasingel en na de bocht staat links de Ceres 1).