Facebook

Westfrieslanddag » Deelnemers » Historische Vereniging Schagen e.o.

Historische Vereniging Schagen en omgeving

In tegenstelling tot het vermoeden dat de naam ‘Historische vereniging Schagen en omstreken’ oproept is zij nog niet zo oud. Pas op 15 januari 1986 is zij opgericht. De vereniging bevordert het onderzoek naar de geschiedenis van Schagen en omgeving. Tevens spant zij zich in voor het behoud van historisch waardevolle objecten in Schagen en omgeving. Een doelstelling om voor te leven, toch?
Tot op de dag van vandaag is het bestuur bezig om deze doelstellingen waar te maken. Zo verschijnt vier keer per jaar het blad ‘De Kakelepost’. De leden krijgen dat gratis, maar het is ook in de losse verkoop verkrijgbaar. In dit lijfblad roept de vereniging de geschiedenis van Schagen en omstreken niet alleen in tekst, maar ook in beeld op.
Naast deze activiteit houdt de vereniging ook vier lezingen per jaar over zeer uiteenlopende aspecten van de lokale geschiedenis. De inhoud kan variëren van de strijd tegen het water in Middeleeuws West-Friesland ‘Onder golven bedolven / Dwars door de Dijk’ tot ‘Vrouwenkloosters in West-Friesland’. Soms is de inhoud puur op Schagen gericht zoals in de lezing over ‘Schager Messen’.
Naast de lezingen brengen wij ook boeken op de markt. Een aantal kunt u tegen gereduceerde prijs aan de kraam van de Westfrieslanddag inzien en kopen.
Verder kunt u diverse nummers van De Kakelepost inzien, de dia-presentatie van oude foto's bekijken of rondwandelen door de borden met teksten en uitvergrote foto's over aspecten van de Schager geschiedenis. Kortom, zeer de moeite waard om ons met uw bezoek te vereren.

Graag tot ziens op de Westfrieslanddag op zaterdag 2 november.

Locatie: Spartahal in Schagen.
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de Historische Vereniging Schagen:
www.historischeverenigingschagen.eu

 


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact