Facebook

Westfrieslanddag » Deelnemers » Stichting Projector

Stichting Projector

Stichting Projector De vele activiteiten van het Westfries Genootschap leveren al vele tientallen jaren mooie beelden op. Er zijn tienduizenden foto's en dia's gemaakt en duizenden meters film om van alles vast te leggen. Men ziet het Westfriese landschap in alle jaargetijden en de veranderingen daarin, hoe de Westfriezen wonen en werken, de Westfriese cultuur in taal en dracht en muziek en mooie zeggies… Het is een prácht!

Stichting Projector. Projector zet zich er al jaren voor in om interessant beeld- of geluidsmateriaal te verzamelen en voor de toekomst veilig te stellen. Het komt van de zolders en uit kasten tevoorschijn, soms unieke beelden zomaar verstopt tussen de familiekiekjes…
Maar wat hebben onze (klein)kinderen aan dia's of aan floppy's? Niks! Ze weten niet eens meer wat het is! De stichting Projector zorgt dat alles veilig digitaal de toekomst in gaat en werkt daartoe samen met het Westfries Archief.

Een andere taak van Projector is het vastleggen van activiteiten van het Westfries Genootschap. Het vastleggen van het werken in oude beroepen als bouwer of molenaar of kleine winkelier. Het documenteren van zoiets belangrijks als een complete ruilverkaveling, de gevolgen die dat heeft voor inwoners en landschap.

Stichting Projector. Regelmatig toont stichting Projector de resultaten van het vele werk door de uitgave van boeken, DVD's, publicaties op de website of YouTube tot zelfs een gezelschapsspel!

Projector probeert met de tijd mee te gaan. Niet alleen wordt het oude beeldmateriaal digitaal gemaakt en gewerkt met moderne apparatuur. Op dit moment kan Projector ook zelf luchtopnamen maken met een eigen drone. Beelden van de aanleg van de N23 / Westfrisiaweg zijn hiermee al gemaakt. Projecten als een nieuwe rondgang langs de Westfriese Omringdijk komen binnen handbereik.

Op de Westfrieslanddag neemt Projector een kleine selectie van de beeldenschat mee, filmfragmenten uit de periode 1925-2019. Ze worden gepresenteerd in blokken van ongeveer 10 minuten.

Graag tot ziens op de Westfrieslanddag op zaterdag 2 november!

Locatie: Spartahal Schagen.
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over Stichting Projector:
www.westfriesgenootschap.nl/projector/

 


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact