Facebook

Westfrieslanddag » Deelnemers » Nieuws

Prijsuitreiking verkiezing mooiste vrijstaande woning

Het Westfries Genootschap organiseerde dit jaar voor het eerst de verkiezing van het mooiste gebouw van Westfriesland. Deze keer was de categorie vrijstaande woningen aan de beurt.

Iedereen kon een nieuw gebouwde woning of een verbouwde of gerestaureerde woning van zichzelf of van een ander voordragen. De ver(bouw) van deze woning moest tussen 2000 en 2018 hebben plaatsgevonden. Een deskundige jury heeft uit de inzendingen voor de categorie nieuwbouw vier woningen en voor de categorie verbouw/restauratie drie woningen genomineerd. Iedereen kon tot 1 oktober via de website van het Westfries Genootschap stemmen op haar of zijn favoriet.

Op zaterdag 2 november vindt om 14.30 uur tijdens de Westfrieslanddag in de Spartahal in Schagen de prijsuitreiking plaats. Dit zal worden gedaan door de burgemeester van Schagen, Marjan van Kampen-Nouwen.
Met deze verkiezing vraagt het Westfries Genootschap blijvende aandacht voor behoud en versterking van het Westfriese erfgoed. Mooie woningen maken Westfriesland mooier.

Het Westfries Genootschap ziet graag dat zowel bij nieuwbouw als bij verbouw van een woning er een toegevoegde waarde is. Houd Westfriesland mooi!

 


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact