Facebook

Westfrieslanddag » Bezoekers

Bezoekers

De Westfrieslanddag is een groots opgezet evenement georganiseerd door het Westfries Genootschap.

De Westfrieslanddag vind plaats op zaterdag 2 november 2019 in de Spartahal in Schagen.
Bezoekers kunnen deze dag gratis naar binnen.

In de centrale zaal staan informatiekramen van onze commissies en met ons verbonden stichtingen en verenigingen. In deze zaal zullen ook de kleinste bezoekertjes zich prima vermaken. Ze kunnen op de foto in Westfries kostuum, zelf meel maken, archeologische ontdekkingen doen en meedoen aan een kleurwedstrijd.

Alle activiteiten zijn gratis!

De hele dag worden de bezoekers de meest uiteenlopende activiteiten aangeboden.

Bioscoop
In de ruimte van de kegelbaan is een bioscoopzaal gerealiseerd waar Westfries beeldmateriaal zal worden vertoond, van historisch tot recent.

Workshops
In de kleedruimtes worden gedurende de hele dag verschillende workshops gegeven. Bijvoorbeeld over de Westfriese taal, kleurgebruik bij stolpboerderijen en de geschiedenis van Westfriesland. De workshops vinden in kleine groepjes plaats, maximaal 10 deelnemers per keer.

Lezingen en optredens
Optredens en lezingen over de archeologie staan centraal in de handbalkantine. Er zullen voordrachten in het Westfries zijn en bezoekers kunnen verschillende lezingen volgen. Ook vinden er dansoptredens plaats in de grote zaal.

Verder kunt u met het hele gezin op de foto in Westfries kostuum en, als het weer het toelaat, een ritje maken in een van de drie prachtige rijtuigen die buiten klaar staan.

Kijkt u vooral nog even verder op onze website. U krijgt dan een goed beeld van wat er op deze Westfrieslanddag allemaal georganiseerd wordt.

Parkeren
Er is ruim voldoende gratis parkeerruimte rondom de Spartahal.

Wij zien u graag op zaterdag 2 november!

 


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact