Word lid van het Westfries Genootschap

Facebook

Westfrieslanddag » Bezoekers

Bezoekers

De Westfrieslanddag is een groots opgezet evenement georganiseerd door het Westfries Genootschap.

De dag zal plaatsvinden in het prachtige zalencomplex van Van der Valk Hoorn.
Bezoekers kunnen deze dag gratis naar binnen.

In de grote zaal staan informatiekramen van onze commissies en met ons verbonden stichtingen en verenigingen. In deze zaal zullen ook de kleinste bezoekertjes zich prima vermaken. Ze kunnen op de foto in Westfries kostuum, zelf meel maken, archeologische ontdekkingen doen en meedoen aan een kleurwedstrijd.

Alle activiteiten zijn gratis!

De hele dag worden de bezoekers de meest uiteenlopende activiteiten aangeboden.

Bioscoop
Er is een knus bioscoopzaaltje met 15 zitplaatsen waar historisch beeldmateriaal zal worden vertoond. Van de treinramp bij Westwoud in 1928 tot de musemwinkeltjes van Aris Bouwens in Noord-Scharwoude.

Boardrooms
In de boardrooms worden gedurende de hele dag verschillende workshops gegeven. Bijvoorbeeld over de Westfriese taal, kleurgebruik bij stolpboerderijen en het maken van een stamboom. De workshops vinden in kleine groepjes plaats, maximaal 10 deelnemers per keer.

Theaterzaal
Optredens en lezingen over de archeologie staan centraal in de theaterzaal. Er zullen voordrachten in het Westfries zijn en bezoekers kunnen verschillende lezingen volgen. Ook vinden hier diverse muziek- en dansoptredens plaats.

Kijkt u vooral nog even verder op onze website. U krijgt dan een goed beeld van wat er op deze Westfrieslanddag allemaal georganiseerd wordt.

Parkeren
Parkeren is voor bezoekers van de Westfrieslanddag gratis.
Na uw bezoek kunt u om een uitrijkaart vragen.

Wij zien u graag op zaterdag 8 april!

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact