Feest in de Patrimoniumbuurt in Enkhuizen

Dit jaar organiseerde het Westfries Genootschap de verkiezing voor de mooiste nieuwe buurt van Westfriesland. De buurt moest gelegen zijn binnen de Westfriese Omringdijk en in de loop van deze eeuw gebouwd of sinds 2000 ingrijpend gerenoveerd.

Als onbetwiste winnaar kwam uit de bus met 45% van de geldige stemmen de Patrimoniumbuurt in Enkhuizen.

 

Deze 100 jaar oude buurt is vanaf het jaar 2000 volledig gerenoveerd en opnieuw opgebouwd volgens het oude bouwplan in de stijl van 1920 met de beste hedendaagse materialen en moderne bouwmethoden. Toch zijn er ook eigentijdse voorzieningen zoals een speeltuintje, een laadpaal voor elektrische auto’s en voldoende parkeerplaatsen. De buurt is gelegen nabij de bij wandelaars populaire De Vest en ligt dicht bij het centrum.

 

De prijs bestond uit een oorkonde en een bord met de naam van de buurt en een verwijzing naar deze verkiezing.

Op zaterdag 21 oktober organiseerde Woningcorporatie Welwonen in samenwerking met de bewoners van de buurt in de Patrimoniumstraat een feestje in de open lucht ter ere van het winnen van de verkiezing. In de straat werd huis aan huis gevlagd.

Na het welkomstwoord van Kevin Groot, adjunct directeur van Welwonen, vertelde Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap, over de verkiezing die als motto had: ‘Houd Westfriesland mooi!’ Daarna vertelde Willem Schenk hoe blij hij is dat hij in deze buurt woont en van zijn vreugde over het winnen van de verkiezing.

 

Het bord dat herinnert aan deze verkiezing werd onthuld door bewoner Jan Abbekerk die voor deze gelegenheid bevorderd was tot ‘buurtburgemeester’.

 

Hij was vereerd dit te mogen doen en maakte van de gelegenheid gebruik een oproep te doen de fraaie buurt ook mooi te houden, bijvoorbeeld door gezamenlijk te zorgen dat het speeltuintje onkruidvrij blijft.

Ten slotte volgde een gezellig samenzijn met koffie, thee, gebak en frisdrank.

 

 

Het bord werd onthuld door buurtbewoner Jan Abbekerk (foto Jan Smit)

 

 

Een kijkje in de Patrimoniumstraat (foto Jan Smit)