Westfries Genootschap
Geschiedschrijving
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Geschiedschrijving » Westfries Biografisch Woordenboek (WBW)

Schilstra, Johan J. (1915-1998)

Schilstra, Johan J. (1915-1998)
bron: ALT W-F 19

Vader van de Westfriese Omringdijk

Geboren te Apeldoorn op 28 februari 1915. Overleden te Bergen op 9 februari 1998.
Leraar Engels. Hoeder van het Noord-Hollandse en in het bijzonder van het Westfriese landschap. Beschermheer van dijken, molens en stolpen. Bestuurslid van het Historisch Genootschap Oud West-Friesland (nu Westfries Genootschap). Lid Provinciale Staten van Noord-Holland. Op 3 maart 1983 besloten Provinciale Staten van Noord-Holland op initiatief van Johan Schilstra als statenlid de Westfriese Omringdijk als eerste provinciaal monument op de Provinciale monumentenlijst te zetten. Vrijetijds-historicus. Publiceerde tal van boeken over waterschapsgeschiedenis. Bekendste boek: In de ban van de Dijk: de Westfriese Omringdijk (1987).

Publicatie(s):
Dit land boven het IJ, Uitg. en drukkerij “West-Friesland”, Hoorn 1964. Uitgegeven onder auspiciën van het Historisch Genootschap “Oud West-Friesland” Stolphoevereeks III
In de ban van de dijk, de Westfriese Omringdijk, Uitg. Mij. West-Friesland i.s.m. het Westfries Genootschap, Hoorn, 1974. Uitgegeven t.g.v. het 50-jarig bestaan van het Genootschap.
Wie water deert, Het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland 1544-1969. Meijer Pers n.v. Wormerveer.

 


Hé, is dat Westfries?

646. Over de benoeming van die ambtenaar heb ik niks te kerdiezen (niets over te zeggen of te beslissen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.