Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2022 » Nummer 3 » Pagina 13

Lezing over de familie Keesman bij Stichting Westfriese Families

Als een van de nieuwe activiteiten van het Westfries Genootschap organiseert Stichting Westfriese Families een lezing. Het onderwerp is ‘de familie Keesman van oorspronkelijk Barsingerhorn en Wieringerwaard’.

De lezing wordt gegeven door Peter Keesman uit Heiloo en is op vrijdag 11 november, 's ochtends van 10 tot 12 uur. De locatie is het Timmermansgildehuis, Dal 3-achter in Hoorn, het onderkomen van het Westfries Genootschap.
Leden van het Westfries Genootschap hebben vrij toegang. Nietleden betalen 5 euro entree. Mocht u besluiten lid te worden van het Westfries Genootschap, dan wordt de betaalde 5 euro verrekend met uw contributie.

Peter Keesman is een van de samenstellers van het boek ‘Keesmannen, de bierstekers rond Barsingerhorn en Wieringerwaard’. Dit familieboek verscheen in 2021 en telt 188 pagina's, exclusief bijlagen. Peter Keesman stelde het boek samen met zijn zussen Gonda en Hanneke.

Verhalende reis
‘Keesmannen, de bierstekers’ beperkt zich niet tot een genealogische opsomming van namen en data. Het rijk geïllustreerde boek op A4-formaat is uitgegroeid tot een verhalende reis door de tijd. Op deze wijze komt het reilen en zeilen van de voorouders van de samenstellers beeldend tot leven, met veel aandacht voor hun directe leefomgeving.

Met zijn presentatie – royaal aangekleed met beelden – neemt Peter Keesman de bezoekers mee naar gezinnen waar de geur van chocolade is op te snuiven, naar koetsiers in het zondige Amsterdam, naar veldarbeiders in de zware klei, naar schippers die verre handelsreizen maakten en naar drie generaties handelaren in bier.

Een exemplaar van het boek ‘Keesmannen, de bierstekers rond Barsingerhorn en Wieringerwaard’ is aanwezig in de bibliotheek van Stichting Westfriese Families. Donateurs van Westfriese Families kunnen boeken uit de bibliotheek gratis lenen. Voor een overzicht van alle titels in de bibliotheek zie de website www.westfriesefamilies.nl.

Eigen ervaringen
Op de bijeenkomst van 11 november zijn koffie en thee gratis bij aanvang en in de pauze.
Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en om eigen ervaringen over familieonderzoek in te brengen.

De omslag van het familieboek.
De omslag van het familieboek. (foto Ed Dekker)

 


Hé, is dat Westfries?

462. 't Kind zat te gnokken (begerig te kijken) naar al dat lekkers.
Als moeder vlees snijdt, staat de hond erbij te gnokken.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.