Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Verenigingsnieuws

Creatief Westfries

't Kloine Klassie
Al hew je 't Westfries in je en al wul je bevobbeld skroive lere, den kè je op les bai Ina Broekhuizen-Slot. Bai genog anmeldings begint Ina in janewari met een nuw klassie.
Je kenne je opgeve bai Dilly Koetsier-Speets, tel.: 0228-561712, e-mail: bonsol@quicknet.nl.

Effies Klesse
Wie praat 'r opheden nag gnap Westfries? Oôs dialect raakt zachiesan onder 't peerd z'n buk.
Je hore nag wel de klank, maar de mooie uitdrukkings en gezegdes, die 't Westfries zô ampart make, hoor je al minder Al begroôt dut jou nou ok, den is 't praatgroepie ‘Effies Klesse&rsquo' meskien wel wat voor je. Ien keer in de week met een groepie, bai een koppie en een koekie, klesse, nei mekaar luistere en van mekaar lere. Dut onder loiding van twei mense van Creatief Westfries.
In oktober 2016 gane we weer beginne en we komme den tien keer bai mekaar in 't Timmermansgildehuis, achter Dal 3, in Hoorn. D'r benne gien koste an verbonden.
Je kenne je opgeve bai Dilly Koetsier-Speets, tel.: 0228-561712.
e-mail: bonsol@quicknet.nl.

Westfrieslanddag zaterdag 8 april 2017

Het is nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang voor deze bijzondere dag. In het prachtige zalencomplex van Van der Valk in Hoorn gaat het Westfries Genootschap een dag verzorgen voor iedereen die zich op enigerlei wijze verbonden voelt met Westfriesland.
Tijdens dit evenement, dat voor iedereen gratis toegankelijk is, kan het publiek deelnemen aan allerlei activiteiten op Westfries gebied. Denk daarbij aan workshops, filmvoorstellingen of een quiz. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

 


Hé, is dat Westfries?

23. Dat kind lag lekker te spragen in de zon (koesteren, zonder bedekking met dekens). Na 't middageten doet opa altijd 'n tukkie of: tokkie (middagdutje, middagslaapje, sièsta).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.