Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2016 » Nummer 3 » Pagina 10-11

Najaarsstreekmiddag

Najaarsstreekmiddag zaterdag 5 november

Op deze Najaarsstreekmiddag gaan we op bezoek bij onze buren. We zijn te gast bij het Historisch Genootschap Wieringermeer.
Het thema van deze middag is: ‘De Wieringermeer, vroeger en nu’.
Ondanks dat de Wieringermeer een relatief jonge polder is, heeft deze een rijke en bewogen geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de onderwaterzetting door de bezetters op 17 april 1945. Bovendien staan de ontwikkelingen in dit gebied niet stil. Akkerbouwbedrijven worden steeds groter, uiterst moderne glastuinbouwbedrijven vestigen zich in het gebied en het bedrijventerrein Agriport is volop in ontwikkeling. Het grote internationale computerbedrijf Microsoft opent daar op niet al te lange termijn zijn deuren.

De Cultuurschuur in Wieringerwerf.
De Cultuurschuur in Wieringerwerf. (foto Joop Schouten)

Het programma
We komen bij elkaar in de ‘Cultuurschuur’, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Dit is het voormalige gemeentehuis van Wieringermeer waar nu onder andere de historische vereniging gevestigd is. Het programma luidt als volgt:

13.00 uur zaal open en ontvangst met koffie/thee en een gebakje
13.30 uur opening door Jan Smit, voorzitter van het Westfries Genootschap
13.40 uur uiteenzetting door de heer Siep Hoeksma van Stichting Cultuurschuur over het ontstaan en de realisatie van dit initiatief
14.00 uur inleiding door de heer Anton Hiemstra, initiator van Agriport A7, over de jongste geschiedenis van de polder: de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied en het bedrijventerrein
15.00 uur pauze met koffie/thee
15.20 uur korte presentatie door Rein Koolen over het Historisch Genootschap Wieringermeer
15.30 uur film uit het archief van het Historisch Genootschap Wieringermeer over de onderwaterzetting van de Wieringermeer en de herbouw daarna.
Aansluitend een rondleiding door het gebouw.
16.30 uur afsluiting en aanvang gezellig samenzijn met een hapje een drankje
17.00 uur einde Najaarsstreekmiddag

Kosten
De kosten voor deze middag bedragen € 14 per persoon. Daarbij is inbegrepen twee maal koffie of thee met een gebakje, één andere consumptie en een hapje. U kunt zich opgeven voor de Najaarsstreekmiddag door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekeningnummer NL60 INGB 0000 7079 13. Vermeldt u daarbij a.u.b. duidelijk uw naam en adres. Uw betaling dient uiterlijk 29 oktober binnen te zijn. U kunt zich ook bij de ingang van de zaal melden als bezoeker en dan contant betalen.

Niet leden
Ook niet-leden van het Westfries Genootschap kunnen deze middag bijwonen en zich bij de ingang van de zaal melden en dan contant betalen. Neemt u dus gerust iemand mee!

 


Hé, is dat Westfries?

22. Ik ben drie nachten te warskip geweest (te logeren). We krijgen vandaag twee warskippers (logés, logées).
Volksrijmpje:
Warskippers en vis
Bloiven maar drie dagen fris.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.