Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2012 » Nummer 1 » Pagina 12

Verenigingsnieuws

Stichting Projector legt raadhuizen platteland West-Friesland vast

In 2010 heeft een werkgroep Beeld en geluid van Stichting Projector van het Westfries Genootschap de kerken in West-Friesland gefotografeerd en op de website geplaatst.
In 2011 waren de raadhuizen aan de beurt. Drie dagen lang is een werkgroep door aile dorpen van West-Friesland getrokken om daar de raadhuizen, ook die reeds een andere bestemming hadden gekregen, op foto vast te leggen.
Door fusies van gemeenten zijn een aantal raadhuizen overbodig geworden. In 2011 gebeurde dat met de raadhuizen van Andijk en Wervershoof. Het raadhuis van Medemblik kreeg een nieuw onderkomen in het voormalige DSB-gebouw te Wognum. Zie website: www.westfriesgenootschap.nl/projector

'Het leven en werken van de West-Friese boer' op dvd
Deze film, gemaakt door Daan Pool uit Oudesluis, geeft een prachtig beeld van het leven op het platteland. Veel onderwerpen komen voorbij, zoals het voorjaar met 't nieuwe leven, zowel in als op de boerderij, West-Fries natuurschoon, het bewerken van het land, het oogsten en beelden van oude kinderspelletjes. Voorts de voorjaarsschoonmaak, trouwen, hooitijd, kapzetten, schapen scheren en de cultuur van het platteland, met onder meer de diverse verenigingen, zang, toneel, muziek.
Deze dvd volgt de West-Friese boer gedurende de vier jaargetijden, met al zijn ups en downs die dit leven met zich meebrengt. Kortom een bijzondere film. Verkrijgbaar bij het secretariaat van het Westfries Genootschap. Dal 3 te Hoorn voor € 14,95.

Oproep: Gevelstenen op het West-Friese platteland
Eind april zal de werkgroep Beeld en Geluid van Stichting Projector gevelstenen op het Westfriese platteland gaan fotograferen. We stellen het op prijs als we van leden tips binnen krijgen op welk adres gevelstenen zich in de diverse dorpen bevinden. U kunt uw bevindingen doorgeven of doormailen naar het secretariaat van het Westfries Genootschap. Bij voorbaat onze dank hiervoor.

Voor 15 euro lid van het Westfries Genootschap!

Om nieuwe leden voor het genootschap te winnen is eind 2011 de 15 euro-actie gestart. ledereen die in 2012 lid wordt van onze vereniging, betaalt slechts 15 euro contributie. Uiteraard geldt dit alleen voor 2012.
U kunt ook het lidmaatschap cadeau geven. Cadeaubonnen zijn te verkrijgen bij het secretariaat. Hierbij geldt eveneens bovenstaand aanbod. Een goed idee voor een waardevol West-Fries presentje!

 


Hé, is dat Westfries?

22. Ik ben drie nachten te warskip geweest (te logeren). We krijgen vandaag twee warskippers (logés, logées).
Volksrijmpje:
Warskippers en vis
Bloiven maar drie dagen fris.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.