Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2010 » Nummer 3 » Pagina 10

Westfries Biografisch Woordenboek

In het Westfries Biografisch Woordenboek staan biografieën van personen die voor West-Friesland, lokaal of regionaal, veel betekend hebben. Heeft u in uw dorp of stad een persoon waarvan u meent dat deze in aanmerking komt voor het WBW, meldt u die dan, liefst per mail, aan bij het secretariaat van het Westfries Genootschap. Alleen personen die zijn overleden komen in aanmerking. Raadpleeg de website www.westfriesgenootschap.nl, klik op Commissie Geschiedschrijving en vervolgens op Westfries Biografisch Woordenboek.

Koomen, Theodorus Wilhelmus (Theo)

Koomen, Theodorus Wilhelmus (Theo) Geboren te Wervershoof op 20 mei 1929. Overleden door een auto-ongeluk bij Schermerhorn, 5 april 1984. Hij werd chef van de sportredactie van het Noordhollands Dagblad in Hoorn. Zijn volgende werkplek werd De Volkskrant. Bekend in heel Nederland werd hij als de enthousiaste radioverslaggever van onder meer de Tour de France. In West-Friesland kende men hem door het schrijven van West-Friese stukkies in Onze Krant, een Noord-Hollands weekblad.

Publ.: ‘Samen an de reed…’ (Martin Lammers, uitgever in de Wogmeer, 1979).
Lit.: Wim Kaag, ‘Theo Koomen uit Wervershoof’, in: WFON 67 (2000), pag. 74-77. (Zie ook de daar opgenomen literatuur). Gegevens aangeleverd door Stichting Oud Wervershoof.

 


Hé, is dat Westfries?

305. Als er sneeuw of ijs is, halen de kinderen de toog (prikslee) van de zolder.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.