Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

West-Fries Talent

Irma Schagen-Brakeboer (Obdam, 1944)

Het echtpaar Van Schagen, als trotse bewoners van de Kaagmolen te Opmeer nabij de Berkmeer. Irma Schagen, opgegroeid in de Berkmeer, tekende dit karakteristieke echtpaar.
Deze mensen passen overduidelijk in het West-Friese polderlandschap! Stevig met beide benen op de grond, geen tierelantijnen of gewichtigdoenerij. Hun houding op deze pasteltekening straalt dat uit. Ze woonden daar in die molen een beetje apart: alleen met een pontje kon je naar de overkant. “Dat deed je zomaar niet, want je kende deze mensen amper.” Zij waren georiënteerd op Opmeer, de familie Brakeboer was meer op Obdam gericht. Later was er meer contact. Voor Irma bleven het boeiende mensen om te tekenen. Naast pastel werkt Irma met houtskool, olie- en acrylverf. Meestal tekent en schildert zij naar model, waarin zij veel lessen kreeg van Corneel Bartlema. Ze laat zich ook graag inspireren door het landschap dat zij dan meestal in een abstracte vorm giet. Tekenen is vanaf haar jeugd altijd heel belangrijk geweest: ze gaat de deur niet uit zonder haar schetsboek(je)!

Het echtpaar Van Schagen, als trotse bewoners van de Kaagmolen te Opmeer nabij de Berkmeer.

De redactie is op zoek naar creatieve mensen die het leuk vinden als hun werk op de achterkant van 't Vierkant staat. Bent u zo iemand of weet u iemand, geef dit dan door aan het secretariaat. De redactie maakt de keuze uit het aangeboden materiaal.

 


Hé, is dat Westfries?

841. Ik ben blij dat ik thuis ben op de fiets, er staat 'n bonk wind (veel).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.