Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

West-Fries Talent

S.J. Metselaar

De heer Metselaar is geboren in Avenhorn en schildert al sinds 1959. Naast zijn werk als tekenleraar nam hij les bij kunstschilder Jaap Sax in Bergen. Hij is zijn voorbeeld en inspirator geweest. De heer Metselaar vertrok in 1968 naar Bonaire. Ook daar heeft hij in zijn vrije tijd heel veel geschilderd en geëxposeerd.
Na de Antilliaanse jaren en een tijd als leraar aan een school voor Nederlandse kinderen in Duitsland, woont hij sinds 1994 weer in West-Friesland, waar het landschap hem nog steeds enorm boeit. Hij probeert dat gevoel over te brengen op zijn schilderijen.
Op het hieronder afgebeelde schilderij ziet u schapen en lammeren aan de Nes in Schagen, zoals hij die vanuit zijn raam zag.

S.J. Metselaar

De laatste pagina van 't Vierkant is het podium van West-Friese (amateur)kunstenaars.
Inzenden kan voortdurend: redactie 't Vierkant, Postbus 2125, 1620 EC Hoorn.
Er is slechts één voorwaarde: de afbeelding moet een West-Fries element bevatten.
De redactie maakt de keuze uit het aangeboden materiaal.

De redactie is op zoek naar creatieve mensen die het leuk vinden als hun werk op de achterkant van 't Vierkant staat. Bent u zo iemand of weet u iemand, geef dit door aan het secretariaat.

 


Hé, is dat Westfries?

615. Een paar van die echte brakken (rakkers, deugnieten) van schooljongens hadden m'n fiets opgeknapt. Ik gaf ze 'n bogie ('n pluimpje) en wat bokkeneuten (pinda's, sausjes). Ze gingen bloid (blij) op huis an (naar huis).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.