Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2007 » Nummer 1 » Pagina 3

Aan de keukentafel

De keukentafel: de plaats waar allerlei zaken besproken worden, waar men nieuwtjes uitwisselt, waar gelachen en gehuild wordt.
De keukentafel in 't Vierkant: een pagina met bondige informatie over initiatieven die betrekking hebben op de cultuurhistorie van West-Friesland.

Nieuwe rubrieken
In de eerste plaats iets over dit blad. In 't Vierkant wordt geschreven over de activiteiten van het Westfries Genootschap en die van de commissies en stichtingen. Daarnaast is er ruimte voor regionaal nieuws over musea, boeken en bepaalde projecten. Met ingang van dit nummer komen daar drie nieuwe rubrieken bij. Harold Bos schrijft over oude gebruiksvoorwerpen, Ed Dekker interviewt een lid van het Westfries Genootschap en Cees Bakker gaat dieper in op de afbeelding die de kaft siert.

Naar de Zaan en Warmenhuizen
Dit voorjaar gaat de reiscommissie twee keer op pad naar de Zaanse Schans. Een aantrekkelijke reis met een vol programma! Onze Voorjaarsstreekmiddag wordt gehouden in Warmenhuizen, een historisch gezien zeer interessante plaats. Het dorp en de directe omgeving worden verkend, op een middag in mei. Van harte welkom allemaal!

Feest en foto's
Bij de Historische Vereniging Harenkarspel, waar Warmenhuizen onder valt, is het feest. In mei wordt het nieuwe onderkomen annex museum van de vereniging geopend. Het in boerderijvorm gebouwde pand ligt tussen de Bogtmanweg en de Veilingweg in Tuitjenhorn. Te zien is de verzameling agrarisch gereedschap van de heer Ben Buter. De openingsexpositie heeft als thema 'Een route door Harenkarspel' met foto's van Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Eenigenburg, Stroet, 't Rijpje en Sint Maarten.
Info: harenkarspel.geschiedenisbank-nh.nl
Dit hele jaar zijn er festiviteiten in Hoorn. De stad viert het feit dat ze 650 jaar geleden stadsrechten kreeg. De festiviteiten zijn op 17 maart officieel geopend met een historische optocht door de binnenstad en een ceremonie in de Oosterkerk. Het Westfries Genootschap feliciteert Hoorn en haar inwoners van harte met dit gedenkwaardige jaar.
Info: www.hoorn650.nl
Drie borden met fraaie foto's van West-Friesland zijn te bewonderen in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Het betreft de winnende foto's van de fotowedstrijd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het genootschap. Tot eind mei zijn ze tentoongesteld op de begane grond van het ziekenhuis in de verbindingshal tussen de oudbouw en nieuwbouw.

Ina Broekhuizen-Slot, voorzitter

 


Hé, is dat Westfries?

573. M'n ouwe bromfiets moet opgeruimd worden. Elke dag zit ik er aan te madderen of: medderen (knoeien, klungelen, inspannend werken).
Dat gemadder moet nu 'ns uit zijn (dat moeilijke werk).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.