Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Vierkant » 2006 » Nummer 2 » Pagina 3

Nico Vriend over de tentoonstelling in Opmeer

Elk jaar is de eerste maandag in augustus Landbouwdag in Opmeer. Veel mensen en veel dieren zijn dan te vinden in Opmeer. Voorzitter van de Stichting Landbouw Tentoonstelling Nico Vriend kijkt vooruit naar maandag 7 augustus 2006.

Dit jaar houden wij voor de 97ste keer op de eerste maandag van augustus de Landbouwtentoonstelling. Door dokter Van Balen Blanken opgericht, met als doel de landbouw in Noord-Holland te promoten en uit te dragen. En dat doel hebben wij nog steeds. Het is in deze tijd belangrijk om de agrarische bezigheden uit te dragen en te laten zien waar we zoveel plezier aan beleven. Ik zeg wel eens: „Een voorzitter van de Landbouwtentoonstelling moet op klompen lopen.” Daar bedoel ik mee te zeggen dat hij of zij een agrarische achtergrond moet hebben, je moet weten wat de inzenders en bezoekers willen.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat de jeugd van Noord-Holland geniet. Veel jongeren werken hard in de agrarische wereld en dan is het mooi als je ze ziet feesten in de grote tent. Het is ook heel belangrijk dat de sponsors aan hun trekken komen. Zij zorgen voor een groot gedeelte dat de tentoonstelling financieel goed kan draaien, dus brengen wij ze met elkaar in gesprek, verzorgen ze goed, zodat ze gezamenlijk een mooie dag hebben.
In Opmeer zijn elk jaar bijzondere gasten. De commissaris van de Koningin komt altijd; ambassadeurs uit diverse landen, het bestuur van de provincie, burgemeester of wethouders uit omliggende gemeenten en handelspartners uit verre landen waar de agrarische producten naar toe gaan, worden uitgenodigd.
Deze mensen kunnen op een ontspannen manier met elkaar in contact komen en gedachten uitwisselen. Het is dan ook mooi dat het Westfries Genootschap bij ons aanwezig is. De vrijwilligers van het genootschap geven mede kleur aan Opmeer. Onze gasten en publiek kunnen ze dan laten zien hoe er in vroeger tijden gekleed werd.
Dit jaar verzorgt Anky van Grunsven een clinic. Onze keuringen van koeien, kalveren, schapen, geiten en kleinvee worden altijd goed bezocht. Als bestuur probeer je de hokken en ringen zo goed mogelijk te maken, zodat de inzenders hun dieren op een zo mooi mogelijke manier kunnen showen.
Het is traditie om als gezin even uit te gaan in Opmeer. Vandaar datje als bestuur ook om de kinderen wilt denken. Zij vormen immers de toekomst. Al met al is het voor ons een uitdaging om ieder jaar een goed en prachtig 'Oprneer' te organiseren. We doen het met veel plezier!

 


Hé, is dat Westfries?

460. Hij heeft 't wild in de bienen (hij is erg gehaast, bv. in z'n werk). In z'n haast stroffelde (struikelde) ie over 'n steen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.