Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Uit en Thuis » 2020 » 20 juli

Opnieuw een mooi jaarboek

West-Friesland Oud & Nieuw, 87e jaarboek, 2020 Een jaarlijkse traditie is dat wij eind juni ons nieuwe jaarboek presenteren. Voor dit jaar stond dit gepland op zaterdag 27 juni. Wij zouden het dan uitgereikt hebben aan iemand die iets voor het jaarboek heeft betekend. Dat had een van de schrijvers kunnen zijn of iemand die beschreven wordt in het jaarboek of een familielid daarvan. Bovendien hadden we dan een bij deze persoon of bij een bij van de onderwerpen uit het jaarboek passende locatie gezocht voor de presentatie. Maar net zoals bij veel andere evenementen gooide de coronacrisis roet in het eten. Dit jaar was er dan ook geen officiële presentatie van het nieuwe jaarboek. Dat neemt niet weg dat ik graag even aandacht besteed aan het 87e jaarboek West-Friesland Oud & Nieuw.

De vlag van het Westfries Genootschap vertelt ons waar we moeten zijn.
De vlag van het Westfries Genootschap vertelt ons waar we moeten zijn. (Foto Jan Smit)

Het is zonder meer een prachtige uitgave geworden met een gevarieerde inhoud. Mooie artikelen, Westfriese verhalen en gedichten, mooie illustraties en foto's zorgen weer voor uren leesplezier en het verrijken van onze kennis over ons werkgebied. De verslagen van de werkzaamheden van onze vereniging, de commissies en de stichtingen laten zien hoeveel activiteiten wij allemaal samen in een jaar zonder coronacrisis ontplooien.

De Nederlandse vlag verwelkomt ons bij Wijndomein de Koen. De Nederlandse vlag verwelkomt ons bij Wijndomein de Koen. (Foto Jan Smit)

Ik wil dan ook graag een compliment geven aan iedereen die in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het nieuwe boek. Daarbij mogen we de redactiecommissie, de uitgever en de vormgever niet vergeten.

Op woensdag 1 juli hebben we in Zuid-Scharwoude met acht mensen het jaarboek en het Vierkant verzendklaar gemaakt. Vanwege de ‘anderhalve meter eis’ deden we het werk dit jaar met een kleinere groep dan andere jaren. Doordat er dit jaar helaas geen formulieren voor de Westfriezendag meegestuurd moesten worden, ging het werk evengoed redelijk snel.
We mochten weer gebruik maken van de ruimten behorende bij Wijndomein de Koen van ons oud-bestuurslid Pieter de Boer.

Inpakken van de jaarboeken en het Vierkant door (van links naar rechts) Roel Zweet, Jan Wittink, Krijn Smit en Nico Braak.
Inpakken van de jaarboeken en het Vierkant door (van links naar rechts) Roel Zweet, Jan Wittink, Krijn Smit en Nico Braak. (Foto Jan Smit)

Voor het bezorgen konden we weer een beroep doen op onze trouwe groep bezorgers.
Zij haalden de door hen rond te brengen enveloppen op in Zuid-Scharwoude op, of lieten deze door een van de andere bezorgers bij hen thuis brengen. In sommige plaatsen hebben wij geen bezorgers. Een aantal enveloppen is daarom per post verzonden.
Ik hoop dat u net als ik weer volop van het nieuwe jaarboek zult genieten.

Jan Smit

Barbara Zweet zorgt voor de inwendige mens.
Barbara Zweet zorgt voor de inwendige mens. (Foto Jan Smit)
PostNL haalt de postexemplaren op.
PostNL haalt de postexemplaren op. (Foto Jan Smit)

 


Hé, is dat Westfries?

307. De schooljongens gaan in de winter skosse-loupen (van de ene ijsschots op de andere springen en lopen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.