Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Over ons » Westfries Genootschap en AVG

Westfries Genootschap en AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG versterkt de positie van onze leden (de mensen van wie bij ons gegevens worden verwerkt).

Het Westfries Genootschap krijgt daardoor meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan voorheen - op de verantwoordelijkheid om te kunnen aantonen dat wij ons aan de wet houden. Dat vergt van ons een interne regelgeving (versterking van de privacyrechten) en meer verantwoordelijkheid (bescherming van de persoonsgegevens). De controle vanuit de overheid zal worden aangescherpt.

Wij hebben in een reglement vastgelegd wat de invloed van de AVG is op onze processen en welke aanpassingen nodig zijn om aan de AVG te voldoen.

Onder de AVG heeft u als lid het recht op inzage en het recht op correctie en verwijdering. Wij moeten ervoor zorgen dat u uw gegevens makkelijk kunt inzien.

Wij zullen onze gegevensverwerkingen in kaart brengen en wat wij doen met deze gegevens. Over het algemeen zal dat in ons geval zijn bedoeld voor de contributie-inning en verzending van het Vierkant, het jaarboek en digitale post. Dit zijn overigens gegevens die wij van u hebben ontvangen.

Daarnaast zijn er regels die betrekking hebben op onze website. Op aanvraag is het reglement bij het secretariaat te verkrijgen.

 

Watertoren in Hoogkarspel. <!-- 133 -->
Watertoren in Hoogkarspel. (Foto 133 uit het Westfrieslandspel)

 


Hé, is dat Westfries?

405. Ik ben bij m'n zus op de zuikerstikken geweest (op kraamvisite).
Stik (boterham). Stik-eten (brood-eten).
Stikkebordje (boterhambordje).
Stikkebuul (broodzak).
Hij blijft op stikken (hij blijft over, met brood). Gastestikken (extra lekkere boterhammen als voor gasten).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.