Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

 

Facebook

Westfrieslanddag 2019

Westfries Genootschap » Activiteiten

Activiteiten

Het Genootschap kent een drietal jaarlijkse bijeenkomsten voor de leden: de Westfriezendag (algemene ledenvergadering), de voorjaarsstreekmiddag en de najaarsstreekmiddag.

De Westfriezendag

Vindt jaarlijks plaats op de 1e zaterdag van september. Tot op heden is schouwburg Het Park in Hoorn de plaats van samenkomst. Het ochtendgedeelte start met de algemene ledenvergadering; onderbroken door de uitreiking van de West-Frieslandprijs. Na afloop van de vergadering is er een aanvullend programma zoals een lezing, presentatie, zang of muziek. Na de lunch volgt het middagprogramma bestaande uit een aantal excursies waarop men tevoren kan intekenen.
Voor diegenen die dat wensen wordt de dag afgesloten met een diner, waarop men van tevoren moet inschrijven.

De voor- en najaarsstreekmiddag

Duidelijk is dat het gaat om een activiteit die een (zater)middag beslaat. Steeds op een andere locatie in West-Friesland en ook steeds met een andere inhoud. Meestal een lezing en/of audiovisuele presentatie door de historische vereniging uit de plaats van samenkomst. Soms ook een lezing over een thematisch onderwerp dat in de plaats of regio speelt. Tijdens de voorjaarsstreekmiddag kan men deelnemen aan excursies.

Jaarboek

Alle leden ontvangen jaarlijks in de maand juli een exemplaar van ‘West Friesland Oud en Nieuw’, het jaarboek van de vereniging. In 2008 werd de 75e editie uitgebracht.

Lezingen

Onder het motto “Rijkdom van West-Friesland” organiseren wij voor leden en niet-leden lezingen op twee verschillende locaties om de regio.

Cursussen

Inspelend op behoefte bij leden en niet-leden om meer te weten over de cultuur en de historie van West-Friesland organiseren wij ook cursussen. De cursus “Kennismaken met West-Friesland” wordt op verschillende plaatsen in de regio gehouden en omvat een viertal avonden. Op elke avond wordt een ander aspect onder het licht gehouden.

 

Wiel bij de Keins. <!-- 058 -->
Wiel bij de Keins. (Foto uit het Westfrieslandspel)

 


© 1924-2019 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.

Westfrieslanddag 2019