Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2010 » 7 oktober

Folder, Vreeburg en vlag

Hoe moet een folder eruit zien? Welke informatie wil je erin kwijt? Beeld is belangrijk, maar ook weer niet te veel! De voorkant! Ja, die zien mensen het eerst! Wat spreekt daaruit?

Allemaal vragen die aan de orde kwamen bij het overleg over onze nieuwe folder. De oude folder bevat heel veel (eigenlijk té veel) tekst. Sinds de samenstelling ervan heeft onze website een behoorlijke groei doorgemaakt. Op deze site is veel informatie te vinden over onze vereniging. Dit hoeft niet allemaal in de folder vermeld te worden.

Het staltje in museum Vreeburg in Schagen.
Het staltje in museum Vreeburg in Schagen (foto Ina Broekhuizen-Slot).

We besluiten tot een opzet met voorop een aantal foto's plus de tekst 'Hebt u hart voor West-Friesland?' en aan de binnenzijde vier items:

Achterop staat de kaart van West-Friesland en de adreszijde van de bon. De folder is bedoeld voor mensen die interesse tonen voor het genootschap. Daarnaast hebben we een flyer. Dat is een A5-je met bondige informatie, dat naar hartelust uitgedeeld en/of meegenomen kan worden.

Handwerken liggen tentoongesteld in de pronkkamer.
Handwerken liggen tentoongesteld in de pronkkamer (foto Ina Broekhuizen-Slot).

De komende maanden treedt het genootschap diverse keren naar buiten. In oktober twee cursussen voor raads- en collegeleden en twee lezingen, in november de streekmiddag, de presentatie van de West-Friese vlag, de nieuwe ledenbijeenkomst en de presentatie van het eerste boek in de Westfriese Historische Reeks. Voorwaar, genoeg momenten om de nieuwe folder onder de aandacht te brengen. Komende zondag Skroivendevort-loif in Het park. Ook daar staat het genootschap met een kraam met pr-materiaal.

Het achterkret van een speelwagen met fraai opschrift. Het achterkret van een speelwagen met fraai opschrift (foto Ina Broekhuizen-Slot).

Afgelopen vrijdag waren we met de Beheerscommissie van het Huis van Oud (Wognum) in museum Vreeburg in Schagen. Bij binnenkomst viel mijn oog direct op de oorkonde van de Aurora-prijs, die het genootschap in april 2009 uitreikte aan het Boerderij- en Rijtuigmuseum. De prijs was bedoeld voor het nieuwe rijtuigmuseum. Op deze avond konden we in alle rust de rijtuigen en toebehoren bekijken en ook de tentoonstelling in de boerderij bewonderen. Het rijtuigmuseum kan bogen op de modernste materialen, ook het depot boven voldoet aan alle eisen. Maar toch troffen mij ook de eenvoud van het staltje in de boerderij (waar het gezin 's zomers verbleef) en de zorgvuldig geborduurde merklappen, die geëxposeerd worden in de 'mooie' kamers. Al met al: een leerzaam en boeiend bezoek.

De plannen om de West-Friese vlag officieel te presenteren beginnen vaste vorm te krijgen. Eind november zal deze presentatie plaatsvinden, ergens aan de Omringdijk. Iedereen kan de vlag bestellen (zie ook deze website). Binnenkort zal de eerste bestelling aan de Dokkumer Vlaggencentrale de deur uit gaan. De levertijd is vier weken, dus voor Sinterklaas zal alles binnen zijn.

Gerian Helder bij de West-Friese vlag.
Gerian Helder bij de West-Friese vlag, die hangt bij haar woning
aan de Grootweg in Berkhout (foto: Netty Zander).

Laat dan het blauw-gele dundoek maar waaien in heel West-Friesland!

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

225. De kippen lopen allemaal te eizen (voedsel zoeken en oppikken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.