Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2010 » 10 maart

Vergaderen

Waarom vergadert een mens eigenlijk? Om samen zaken voor elkaar te krijgen, om door praten een idee of een plan (beter) gestalte te geven, om terug te kijken op activiteiten en van eventuele fouten te leren, om elkaar op de hoogte te brengen van acties en voornemens.

Zo ongeveer.
Afgelopen week bijna iedere dag, behalve donderdag en zondag, een vergadering bijgewoond. Van enkele had ik de leiding.
Woensdag praatten we over onze website. Over aanpassingen en aanvullingen, over een webredactie en het plaatsen van 't Vierkant op de site. Dat laatste gaat gebeuren na het verschijnen van het blad. Er is al tekst van oude Vierkanten geplaatst.

Vrijdag bestuursvergadering van De Cromme Leeck. Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gemaakt, acties doorgesproken. Zaterdag de jaarvergadering van de historische vereniging Harenkarspel bezocht. Die vond plaats in de zogenoemde Regentenkamer in het Van Blanckendaelpark in Tuitjenhorn. In dat park heeft de vereniging een eigen museum. De club telt ruim duizend leden, een respectabel aantal. Er werden twee nieuwe bestuursleden gekozen, waardoor het bestuur weer een beetje op sterkte is. Er is veel werk verzet. Goed om te zien dat de belangstelling voor de plaatselijke historie groot is.

Maandag met Corina en WFG-bestuurslid Hans van Kampen gesproken over de opzet van een nieuwe folder. Beiden hadden een voorstel gemaakt. Iedereen ging met een taak naar huis, over twee weken zien we elkaar weer en hopen we tot een definitieve versie te komen.

Dinsdag een interessante bijeenkomst in het Westfries Archief. Er bestaan plannen bij het bestuur van de Vriendenstichting van het Archief om onderzoek te doen naar de geschiedenis van vrouwen in West-Friesland. Hoe één en ander opgezet wordt, daar moeten nog beslissingen over genomen worden, maar de aanzet is gegeven. Er zijn twee sporen: een wetenschappelijk spoor (door een student geschiedenis bijvoorbeeld) en een 'oral history' spoor (uit te werken door schrijvers/amateur historici uit het gebied).

Ten slotte vanochtend vergaderd met de leden van de tentoonstellingscommissie van het museum Huis van Oud. De tentoonstelling van de komende zomer heet 'Winter in de zomer'. Schaatsen, sleeën, kachels, stoven, warme kleding, kruiken en een koek-en-zopie krijgen een plaats op de stallen achter het huisje.
We spraken over de inrichting en de aankleding. Goede ideeën vlogen over tafel. Met enthousiasme toog iedereen daarna aan het werk.

De schrijversgroep Langedijk I.
De schrijversgroep Langedijk I.
V.l.n.r. zittend Anne Mantel, Jan Smit, Aris Bouwens, Klaas Jan Bak, Marijke Smit.
Staand: Netty Zander, Wilma Groot, Ina Broekhuizen, Anneke Molenaar en Ina Eilander.

Maandag kwam de schrijversgroep Langedijk I bij elkaar. Omdat de stichting Creatief Westfries dit jaar het 25-jarig jubileum viert, wordt van alle groepen een foto geplaatst in het blad Skroivendevort. Daarom gingen we samen op de kiek in het cafeetje van Aris Bouwens, waar deze groep al ongeveer 29 jaar bij elkaar komt. Van de oorspronkelijke groep zijn nu alleen Aris en ik nog over.

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

615. Een paar van die echte brakken (rakkers, deugnieten) van schooljongens hadden m'n fiets opgeknapt. Ik gaf ze 'n bogie ('n pluimpje) en wat bokkeneuten (pinda's, sausjes). Ze gingen bloid (blij) op huis an (naar huis).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.