Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2009 » 17 november

Welkom!

Een week van welkom!

Want welkom zeiden we tegen de kinderen die op 11 november aan de deur kwamen. Ze brachten licht mee in de duisternis, licht van hun lampionnen als een hoopvolle groet in de donkere avond.

Welkom zeiden we zondag ook tegen de nieuwe leden die bijeenkwamen in de tuinzaal van het Westfries Museum. In de kleine, maar sfeervolle ambiance werd verteld over de activiteiten van onze vereniging en die van de commissies en stichtingen. Dat gebeurde deze keer met beelden als illustratie bij de woorden. Uiteraard was er ook allerlei materiaal in te zien.

Na de pauze speelden we het Westfrieslandspel onder leiding van Gerda en Tom Wester. De beste West-Fries bleek Piet Roele uit Hoorn! Hij stelde zijn prijs beschikbaar aan de nummer twee: Anja Zander uit Winkel! Tot slot was er gelegenheid om een kijkje te nemen in het museum.

Welkom klonk er bij de bijeenkomst van plaatselijke historische verenigingen die gehouden werd op donderdagavond in het Archief in Alkmaar. Het thema was: oral history. Er was uitleg over werkwijze met tips en adviezen en we bekeken een film over het interviewen van mensen die een (historisch) verhaal vertellen dat ze zelf meegemaakt hebben. Daarna vertelden de aanwezigen over hun ervaringen met het houden/opnemen/uitschrijven van interviews.

Welkom was ik deze week bij de historische vereniging Westwoud/Hoogkarspel. Zij presenteerde maandag het nieuwste jaarboek. Ik mocht het boek van tevoren inkijken: een interessante uitgave met tal van lezenswaardige artikelen. Petje af voor alle auteurs die veel moeite gedaan hebben om herinneringen te noteren en onderzoek te doen!

Zaterdagavond organiseerde de gemeente Medemblik een culturele avond waarop allerlei organisaties zich presenteerden met een kraam of een optreden. Iedereen was welkom om te komen kijken en luisteren. De Cultuurprijs 2009 werd uitgereikt aan De Dijk (school voor voortgezet onderwijs) en kasteel Radboud, voor het gezamenlijke project Midden in de middeleeuwen. Een project waarin de middeleeuwen op tal van manieren centraal stonden. Mooi dat dit initiatief zo beloond is!

Folder serie 'Mijn West-friesland', toen en nu.
Folder serie 'Mijn West-Friesland', toen en nu.

Of ikzelf woensdag welkom was op al die deurmatten en brievenbussen in West-Friesland weet ik natuurlijk niet. Wel kan ik de serie West-Friesland toen en nu van harte bij u aanbevelen. Fraaie beelden en duidelijke verhalen geven een indruk van heden en verleden van onze streek.

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

666. Toen buurvrouw hoorde, dat ze 'n prijsje had gewonnen in de staatsloterij, was ze helemaal onthikt (opgetogen, zichtbaar blij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.