Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2009 » 17 februari

Promotie en portret

Een plezierige ochtend was het woensdag. In het Timmermansgildehuis kwamen zes vrijwilligers bijeen die zich aangemeld hadden voor de pr-werkgroep. Na de vergadering van kluster I, die zich onder meer bezighoudt met promotie en presentatie, bespraken we met deze nieuwe vrijwilligers een aantal pr-zaken. Bij welke gelegenheden richten we een pr-tafel/stand in, welk materiaal gebruiken we, hoe werkt het televisiescherm e.d. Ook deelden we het rooster voor het hele jaar in. Dat ging allemaal probleemloos en met veel enthousiasme. Goed om die betrokkenheid te ervaren!
In diezelfde vergadering maakten we plannen voor de komende maanden. Eerst is er in maart de presentatie van de nieuwe kalender in Hauwert, dan in april de commissiemiddag in Spierdijk. De twee zondagmiddagen (8 en 15 maart) waarop een lezing gehouden wordt door Harold Bos en Hans van Kampen werden besproken. En ook werden plannen gemaakt voor een wedstrijd voor amateurschilders in het kader van de tentoonstelling in het Westfries Museum. Op deze tentoonstelling, die gehouden wordt ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het genootschap, wordt werk van West-Friese naïeve schilders geëxposeerd. Een goede aanleiding om een wedstrijd uit te schrijven met als thema ‘Dit is West-Friesland’. Als een en ander uitgewerkt is, komen de voorwaarden e.d. op de website en in ’t Vierkant. U hoort er meer over!

Het portret, een aquarel, geschilderd door
Johan Hosmus uit Barsingerhorn.
Donderdag ben ik verblijd met het portret dat Johan Hosmus afgelopen najaar van me schilderde. Nee, het is geen gelijkend portret, dat was ook niet de bedoeling. Meteen al bij de eerste poseersessie zei Johan dat hij een aquarel wilde maken van een West-Friese boerin. Ik heb met bewondering gekeken hoe hij te werk ging. Het was echt schilderkunst met hoofdletters. Het portret hangt nu in de huiskamer, ik ben er erg blij mee!
Twee keer bij de locale radio te gast dit weekend. Zaterdagmiddag bij radio CompleetFM in Langedijk. Een half uur vertellen over het 85-jarig bestaan van onze vereniging en over het muziekspel Aarsom met de wiele. Zondag een telefonisch interview bij Westfriesland radio over de donateursavond van de Cromme Leeck aanstaande vrijdag. Dan treden leden van ‘mijn’ schrijversgroep Langedijk I op. Voor de pauze dragen ze teksten voor, onder meer over de Omringdijk. Na de pauze is er een optreden van accordeonist Cees Oud uit Schoorl met virtuoze muziek en zang.
Wat Aarsom betreft: de eerste voorstelling, die van zondagmiddag 5 april, is uitverkocht. Nog vier te gaan! Hebt u nog geen kaarten? Wacht niet te lang met bestellen! U kunt genieten van een avond met toneelspel, gelardeerd met West-Friese liedjes. Herkenning, herinnering, humor en ernst wisselen elkaar af. Negentien spelers en zangers, vier dansparen, de regisseuse, de soufleuse, de repetitor en de begeleider zetten zich volledig in om er een prachtig spektakel van te maken.

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

397. Ouwerwisse (ouderwetse) stoelen hebben nog triemen (sporten, steunlatjes tussen de poten).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.