Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2009 » 9 februari

Een nieuwe kappendoos

Op tafel staat de kappendoos die ik gister kocht in Berkhout bij de veiling, georganiseerd door de commissie Kap en Dek. Het is een stevige eikenhouten doos met een spiegel in het deksel. Jammer alleen dat hij niet gesloten kan worden. Maar van twee kanten werd me al raad gegeven: Henk Snip zei dat hij een hele doos sleuteltjes heeft en veilingmeester Fred Gutker adviseerde me naar de antiquair in Sint Maartensvlotbrug te gaan, die ook veel sleutels schijnt te hebben. Ik hoop dat ik het juiste sleuteltje zal vinden.
In het hout onder het sleutelgat staan drie letters (initialen?): A.I.O. Ik weet niet van wie deze kappendoos geweest is (de commissie verstrekt hierover geen gegevens), maar ik zou graag willen weten van wie deze initialen zijn. Wie was de eigenares? En welk verhaal kan de doos vertellen? Misschien kom ik er ooit achter... Het was weer een mooie middag in café De Ridder. Alles prima verzorgd en zowel modeshow als veiling verliepen vlot en plezierig. Aan de kostuums was veel aandacht besteed en de dames showden hun nieuwe japon met verve. Zo wordt de cultuur op kledinggebied hooggehouden.

Ver voor tijd worden alle koopjes
bekeken en beoordeeld.
Deze week verscheen het interview dat Gerian Helder en ik hadden met verslaggever Ed Dekker in het Dagblad voor West-Friesland en in de Schager Courant. Een duidelijk verhaal en een goede pr voor onze vereniging.
De plannen voor het vieren van ons 85-jarig bestaan beginnen vaste vorm aan te nemen. Vrijdag zag ik de definitieve opmaak van de nieuwe kalender. Die gaat dus komende week naar de drukker. Ik ben heel benieuwd naar de proefdruk!
U bent allen welkom op de presentatie op zaterdag 7 maart in Hauwert!
Woensdag vergaderde het algemeen bestuur. Ook daar passeerden alle plannen voor dit jaar de revue. Daarnaast gaven we groen licht aan het communicatieplan en aan de notitie over de inventarisatie van onze organisatie en de daaruit voortvloeiende voorstellen.

Mijn nieuwe kappendoos, gekocht
op de veiling in Berkhout.
Vrijdagmiddag was er een bijeenkomst over de nieuwe reeks West-Friesland Toen en Nu, een initiatief van uitgeverij Waanders. Het betreft de uitgave van mooie handzame deeltjes, waarin steeds een thema uit de geschiedenis van West-Friesland belicht wordt. Uitgegaan wordt van een twaalftal foto's anno 2009 en de analoge historische afbeeldingen. Aan de hand daarvan beschrijft de auteur de achtergronden en kenmerken van dat onderwerp.
Het is de bedoeling dat het eerste van de 15 maandelijkse delen in oktober 2009 verschijnt. Ik zit in de redactie, samen met onder meer Jaap Raat en Peter Smit. Wij werken hier op persoonlijke titel aan mee, maar het doet me deugd dat het genootschap behoorlijk vertegenwoordigd is bij dit initiatief.
Vrijdagavond voor het eerst na twee weken weer eens naar de toneelrepetitie in Abbekerk. Ik geniet iedere keer weer van het enthousiasme van de spelers en zangers! Ontroering en glimlach strijden om voorrang tijdens het kijken.
Ik zou zeggen: komt dat zien!

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

523. Ik vond dat toneelstuk skoftig mooi (heel erg, buitengewoon).
Opm.: Dit woord is de laatste decennia in West-Friesland in omloop gekomen.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.