Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2007 » 1 oktober

Weer terug!

Na vijftien dagen in een totaal andere wereld duik ik weer fris en vrolijk in ’t West-Friese. Een vakantiereis in een Afrikaans land is een goede manier om helemaal los te komen van je eigen vertrouwde omgeving. Goed ook om met een wat afstandelijker blik te kijken naar de zaken die hier spelen, naar de dingen waar je je druk om maakt, naar alle activiteiten die gebeuren en gebeuren moeten (maar wie bepaalt dat?).
Langzamerhand komt ’t West-Friese leven weer op gang. Mailtjes, telefoontjes, brieven. Echt Hollands weer ook bij thuiskomst: regen en harde wind.
Alle zomerkleren in de kast. Zonnebril weg, de tuinstoelen schoongespoten en op zolder en ga zo maar door.
De komende week staan er alweer een aantal zaken van het genootschap op de agenda. Maandag een pr kraam in Heerhugowaard, donderdag vergadering en symposium en presentatie Boerderijen Beeldbank in Middenbeemster, vrijdag inpakken ’t Vierkant en de brief voor de ledenwerfactie en zondag Skroivendevort loif!
Daar wil ik wat over schrijven.
Zondagmiddag in Het Park wordt natuurlijk weer een gezellige middag met veel herkenbare verhalen, rijmen en liedjes in ’t dialect. Alle schrijvers (van de stichting Creatief Westfries) die meedoen zetten natuurlijk hun beste beentje voor! U wordt ontvangen door de dames van onze commissie Kap en Dek. In kostuum uiteraard! Voorafgaand aan de pauze wordt de eerste dvd Rondje West-Friesland gepresenteerd.
Wat staat er op die dvd? In de eerste plaats is het een prachtige weergave van de mooiste West-Friese liedjes van de afgelopen dertig jaar. U hoort ondermeer Nel van Laren, ’t Volksorkest, Los Onderdikos, Siem de Haan, Kees Ruiter, Ant Hemmer, Aaf de Vries. Daarnaast worden er gedichten voorgedragen, onder andere door Siem de Haan, Tiny Morsink en door mij. Dit alles wordt ‘verbeeld’, geïllustreerd dus, met heel fraaie beelden van West-Friesland. Ook conferencier Piet Zee komt uitgebreid aan het woord. Dan zijn er opnames van een optreden in café De Post in Midwoud en van het ijsgala in Medemblik.
Ruim twee uur kijkgenot! En een cultureel waardevol bezit.
De dvd is onder meer te koop bij Deen voor € 14,95. Een goed cadeau voor de feestdagen!

Ik hoop velen van u te zien aanstaande zondag in Het Park. Er is nog een beperkt aantal kaarten te koop. Neem contact op met Jaap Meester, 0229 572717.

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

646. Over de benoeming van die ambtenaar heb ik niks te kerdiezen (niets over te zeggen of te beslissen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.