Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2007 » 4 september

Westfriezendag

Zo, de ergste drukte na de Westfriezendag is weer geluwd. Zondag eerst de contacten met het NHD en onze fotografen. Uiteindelijk, u hebt het waarschijnlijk kunnen lezen, is er maandag een artikeltje geplaatst met een foto erbij van de stichting Projector. ’s Middags gewerkt aan een verhaal voor op de website (zie: Westfriezendag 2007). Ook mijn openingstoespraak staat er nu op. Maandag de foto's, die Netty Zander en Klaas Molenaar maakten, uitgezocht en gemaild voor de site en ’t Vierkant.
M’n kostuum hangt weer in de kast, de schoenen erbij, kant en oorijzer opgeborgen, sieraden op hun plaats. Alles op rust, waarschijnlijk tot volgend jaar.
Tja, en dan nog even een persoonlijke terugblik op de Westfriezendag.
In de eerste plaats: ik heb er van genoten!
’s Morgens heel vroeg al, van het kapzetten door Barbara Donker. Zij toverde me om tot een pronte West-Friese, compleet met bloedkoralen ketting van haar moeder.
Dan de ontvangst van de leden in Het Park. Wat veel bekenden zie je dan! Even snel een paar zinnen wisselen. Nieuwe gasten naar hun naam vragen en welkom heten. Leuk!
Een goede vergadering. Het is altijd weer een bijzonder moment wanneer je voor de katheder staat en de mensen in de zaal ziet zitten: zoveel gezichten, zoveel aandacht!
De lunch: prima! Na een kwartier ongeveer zat ik aan tafel. Gezellig bij mevrouw Groneman en anderen.
Dan naar Wognum! Hoewel ik zeker niet technisch ingesteld ben, boeide het verhaal van Hans Ursem mij. Hij vertelde duidelijk en met passie over Ursem Unitbouw: een innovatief bedrijf met mensen met visie. De ontvangst was buitengewoon hartelijk en de rondleiding interessant. Daarna nog de swingende muzikale klanken van Big Gig! Geweldig!
In de foyer van Het Park dan het eerste glaasje rode wijn. Napraten met velen. Te gauw is het tijd voor het diner. Joop Schouten krijgt de lachers al snel op zijn hand. We kijken uit over een wijdse watervlakte: een mooi gezicht.
Dan het einde van een bewogen dag: bedanken, afscheid nemen. Tot ziens!
Tot volgend jaar, maar liever natuurlijk eerder!
Bij de nieuwe ledenbijeenkomst bijvoorbeeld op zondag 21 oktober, bij Skroivendevort loif in het Park op zondag 7 oktober, bij de cursus Kennismaken met West-Friesland wellicht of bij de najaarsstreekmiddag op zaterdag 3 november in Berkhout.
Genoeg te beleven in ’t West-Friese!

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

462. 't Kind zat te gnokken (begerig te kijken) naar al dat lekkers.
Als moeder vlees snijdt, staat de hond erbij te gnokken.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.