Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Publicaties » Weblog Binnendijks » 2007 » 28 augustus

Timmermansgildehuis

Poortje naar het Timmermansgildehuis Ja, lieve lezers, achter dit poortje gebeurt het! Daar gebeurt zoveel wat allemaal te maken heeft met het genootschap en allerlei aspecten van de West-Friese cultuurhistorie. Ik ben er de afgelopen week twee keer geweest en morgen stap ik er weer binnen voor een vergadering.
De wandelaars die meelopen met de stadswandeling aanstaande zaterdag zullen door dit poortje gaan en ons secretariaat het Timmermansgildehuis bezoeken. Want na dit poortje komt een smalle steeg en aan het eind daarvan is een prachtige binnentuin van buurman Henk Bindervoet én daar staat het monumentale Timmermansgildehuis.
Daar vergaderen we, daar werken Corina van Willegen en Joke Trampe, samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers, daar worden diverse cursussen gegeven, daar is het een vraagbaak voor iedereen die wat weten wil over West-Friesland.
Onze bestuursvergadering stond voor een deel in het kader van de organisatie van de Westfriezendag, komende zaterdag. Voordat in Het Park alles draait en voegt, is er heel wat werk verzet, dat zult u begrijpen. Ik hoop op een waardige en waardevolle dag voor allen.
Vrijdagochtend zat rond de grote tafel een ploeg vrijwilligers. Zij pakten de enveloppen in, die in oktober meegestuurd worden met ’t Vierkant.
In die enveloppen zit een oproep om nieuwe leden te werven. Dat kan door middel van twee brieven, die u kunt geven aan mogelijke geïnteresseerden in uw familie- of kennissenkring. Deze nieuwe leden krijgen het jaarboek van 2007 gratis.
Als dank voor uw medewerking zijn er vier ansichten bijgevoegd. Dit alles moest in één envelop gepakt worden. Een karwei dat met veel inzet geklaard werd door de vaste inpakploeg.
Donderdag hadden we het laatste West-Friese optreden tijdens de markt in Schagen. Als steeds weer erg sucesvol: de grote zaal in het Nieuwe Slot zat meer dan vol. Ik ga ervan uit dat dit initiatief volgend jaar weer voortgezet wordt. Bij West-Friese folkoore past immers ook het dialect!
En dan nu: op naar de Westfriezendag! U komt toch ook? Tijdens de jaarvergadering zijn alle leden welkom! We beginnen precies om tien uur, want er staat heel wat op het programma. Het belooft een afwisselende dag te worden.
De promotie-dvd van het genootschap wordt getoond... ik heb het al gezien en was erg onder de indruk.
Ik ga ’s morgens wel vragen wie Binnendijks al eens heeft gelezen. Ben benieuwd. Maar ik weet uit ervaring (o.a. van ons West-Friese radioprogramma) dat zo’n nieuw initiatief langzaam moet groeien en dat er dan steeds meer luisteraars/lezers komen.
Tot ziens op de Westfriezendag!

Ina Broekhuizen-Slot

 


Hé, is dat Westfries?

85. Als je de hele dag flink gewerkt hebt, ben je 's avonds wel 'ns hooigat (flink vermoeid).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.