Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2015

Piet Roele overleden

Op 5 mei overleed tot ons leedwezen ons oud-bestuurslid en onze oud-voorzitter Piet Roele.

Als vertegenwoordiger van De Westfriese Molens heb ik Piet leren kennen als een gedreven bestuurder, die niet alleen aan, maar ook buiten de bestuurstafel om actief was. Maar bovenal heb ik hem leren kennen als mensenmens, een man met belangstelling voor de wereld en de mensen om hem heen, als een man die zelden mopperde of boos werd, een levenskunstenaar die ondanks de tegenslagen toch steeds weer iets van het leven wist te maken en het blijkbaar nam zoals het kwam, zonder in de tegenslagen te blijven hangen.

Nu is hij niet meer. Aan een bewogen en vruchtbaar leven is een einde gekomen, maar allen die hem dierbaar zijn geweest, kunnen bij al het verdriet met goede herinneringen op hem terugkijken.
Ook als stichting zullen we hem missen. Hij heeft heel veel bijgedragen aan het behoud van de Westfriese molens en dat zal niet gauw worden vergeten.

Wij wensen allen die met hem verbonden zijn veel sterkte bij dit verlies.

Bart Slooten, voorzitter/secretaris stichting Westfriese Molens 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.