Westfries Genootschap
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Westfries Genootschap » Nieuws » 2009

Presentatie jaarboek in Heerhugowaard

De presentatie van het 76e jaarboek van het Westfries Genootschap vindt plaats op zaterdag 27 juni in café Cool in Heerhugowaard.

Dit jaar bestaat het genootschap 85 jaar. Het thema van het jubileumjaar is verandering. Daarom is voor de presentatie van het jaarboek West-Friesland Oud & Nieuw gekozen voor Heerhugowaard. In geen ander West-Fries dorp is zoveel veranderd. Cool kunst en cultuur is hiervan een goed voorbeeld. In Cool zijn onder meer een theater en een muziekschool samengegaan. Cool is gevestigd in een nieuw spraakmakend gebouw in het hart van Heerhugowaard.

Het eerste jaarboek wordt uitgereikt aan burgemeester H. ter Heegde. Aansluitend vertelt hij over historie en toekomst van zijn gemeente. Ook wordt er uitleg gegeven over doel en opzet van de Stad van de Zon door F. Schuitemaker.

Het jaarboek 2009 is gevuld met een groot aantal artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Ook zijn er 20 pagina's ingeruimd voor dialectverhalen en -rijmen.
Het boek telt 240 pagina's en wordt bij alle leden van het genootschap thuisbezorgd.

 


Hé, is dat Westfries?

666. Toen buurvrouw hoorde, dat ze 'n prijsje had gewonnen in de staatsloterij, was ze helemaal onthikt (opgetogen, zichtbaar blij).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.