De eerste zaterdag in februari 2008, café De Ridder in Berkhout. De traditionele middag van nieuw gemaakte kostuums en veiling van antieke en authentieke attributen en kleding, die georganiseerd wordt door de nijvere leden van de commissie Kap en Dek.

Al ver voor enen is het in de voorzaal een drukte van belang. Dames en heren in kostuum en bezoekers die de grote zaal van het café in willen om de te veilen kavels te bekijken stromen binnen.

Er is weer een gevarieerd aanbod van koopjes. Veel fraai textiel, mooie sieraden, authentieke vazen en schaaltjes, een likeurstel, een rijke gouden kap (compleet), zilveren bestek, een breimandje, hoge hoeden en werkmansjasjes.

Onder de voortvarende leiding van veilingmeester Fred Gutker krijgen de bijna 150 koopjes snel een nieuwe, tevreden eigenaar.
Voorafgaand aan deze ruim twee uur durende veiling, worden de bezoekers getrakteerd op een zeer verzorgde, uitgebreide show van prachtige kostuums. De maaksters en makers paraderen vol trots rond terwijl docente Dicky Snijder uitleg geeft over de japonnen en die ene huisjas, vervaardigd en gedragen door Chris Blokker.

Al met al een zeer geslaagde middag met een gezellige sfeer waar veel belangstelling voor was!

Chris Blokker showt zijn fraaie huisjas.Chris Blokker showt zijn fraaie huisjas.

Een schitterend stel: mevrouw Roos en haar dochter.Een schitterend stel: mevrouw Roos en haar dochter.

Mevrouw Timmerman met haar 'mooie, nuwe kleidje'.Mevrouw Timmerman met haar 'mooie, nuwe kleidje'.

Een rijk gezicht!Een rijk gezicht!

Mevrouw Koster-Donker met kleindochter Anemoon en mevrouw Waal.Rechts mevrouw Koster-Donker, links haar kleindochter Anemoon en
daarnaast mevrouw Waal, die de japon van mevrouw Koster maakte.

Foto’s Netty Zander