Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » De Speelwagen » 1950 » No. 1 » pagina 4-5

Elk zonnetje is het onze

Eerder verschenen in 'De Speelwagen', 5e jaargang, 1950, No. 1, pagina 4-5.
Uitgave: Historische Genootschappen in Hollands Noorderkwartier.

Daar rijden we weer. Onze wagen rammelt en de wielen kraken, maar het reisgezelschap is vol goede zin. Het verkeer langs de weg wordt drukker en we moeten veel laten passeren, maar bij alles wat ons glanzend en geruisloos voorbij schuift, hebben wij toch dit voor, dat elk zonnetje het onze is.
En de buien? Die krijgen we ook uit de eerste hand en van alle kant, daar hebben we ruimschoots ervaring van na vier jaren in volle draf. De reisgenoten, die echter gedurig met de paraplu excerceren en elk flardje zien hangen, hebben er veel reisgenoegen door gemist. De baas zegt ook altijd: "Weg met die dingen, we smelten niet".
We hebben onze Speelwagen ingespannen om open en vrij te kunnen uitzien over een klein stukje van deze aardbol, waar helaas ook vele ogen verduisterd worden door zware paraplu's, maar waar eveneens toch nog talloze fiere mensen wonen, die het volle licht liefhebben.
Dat zijn de optimisten en deze willen wij gaarne in ons reisgezelschap verenigen.
Helpt ons daarbij, want we hebben ze hard, zeer hard nodig.

Het is een belangrijke zaak, dat wij ons aantal reisgenoten op peil houden en zo mogelijk uitbreiden. Zonneschijn en optimisme zijn onvoldoende als daarbij niet hard gewerkt wordt om dit te bereiken.
En daarom doen wij een ernstig beroep op u allen. Het is in deze tijd een dubbelzware taak, maar vele handen maken lichter werk. Wanneer iedere reisgenoot er een tweede weet bij te krijgen, rijden we in 1950 onder een blauwe hemel!

Als beloning geven wij u of, als u dit wenst, uw nieuwe gezelschap, een exemplaar van "De Gouden Zweep", de Speelwagenkalender in nieuw gewaad met 12 prachtige grote foto's uit ons gewenst, die u zeker zorgvuldig zult bewaren en die ook zeer geschikt zijn om ingelijst te worden.

 


Hé, is dat Westfries?

841. Ik ben blij dat ik thuis ben op de fiets, er staat 'n bonk wind (veel).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.