Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » De Speelwagen » 1949 » No. 6 » pagina 163

De speelwagen hersteld

Eerder verschenen in 'De Speelwagen', 4e jaargang, 1949, No. 6, pagina 163.
Uitgave: Historische Genootschappen in Hollands Noorderkwartier.

Toen we onze echte speelwagen van Piet Wortel overnamen, hadden we al geconstateerd dat het gaandewerk best was, maar „de buik” te wensen overliet. Boerenwagenbuiken zijn echter te vernieuwen en dus belette ons niets om koop te maken. Voor het deskundige advies consulteerden wij de heer Braber van de Boerenwagenclub en deze was zo vriendelijk uit eigen collectie de patiënt te completeren.

Aldus toegerust werd hij op transport gesteld naar Edam, waar nog altijd de rechte mannen wonen voor bijzonder vakwerk. Schilder Tj. de Boer en beeldhouwer G. Broese hebben liefdevol en bekwaam hun beste krachten gegeven om het volledig herstel te bevorderen. De oude speelwagen heeft na de behandeling weer voor vele jaren bijgetekend.

De 13 samenwerkende verenigingen hopen, hun getal ten spijt, met dit kostelijk bezit ons gewestelijk leven op te vrolijken. En dat zal best gelukken, want wat is er plezieriger dan een ritje met paard en wagen door ons Hollanse polderland?

U weet het, – op 2 Augustus kunt u zich hiervan overtuigen in Hoorn, de feestveste van „Oud Westfriesland”.

 


Hé, is dat Westfries?

400. Die twee oudjes kunnen leuk koetelen (met elkaar hun huishoudelijke bezigheden, enz. doen). We laten ze maar wat koetelen (begaan, hun gang gaan, zonder ons ermee te bemoeien).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.