Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Bibliotheek » De Speelwagen » 1947 » No. 10 » pagina 291

Voor elke reisgenoot een „Gouden Zweep”

Eerder verschenen in 'De Speelwagen', 2e jaargang, 1947, No. 10, pagina 291.
Uitgave: Historische Genootschappen in Hollands Noorderkwartier.

De platen voor onze kalender „Gouden Zweep” zijn uitgekozen. Dank zij het buitengewone succes van de fotowedstrijd, hebben wij de beschikking over zeer artistiek werk. Ook nu weer geven wij elke maand een karakteristieke afbeelding van een der mooiste gedeelten van ons gewest. Het wordt een kalender welke eigenlijk in geen enkel Noordhollands huis mag ontbreken. Maar dat is helaas onmogelijk, want de oplaag is zeer beperkt. Op de achterzijde van het schild wordt een overzicht gedrukt van de belangrijke data en de bezienswaardigheden in ons gewest, met vermelding van toegangsprijzen en bezoekuren.

Verleden jaar kwamen we enige honderden kalenders te kort. Daarom raden wij u zeer ernstig aan er zo spoedig mogelijk een te bestellen. U treft elders in dit nummer uitvoerige inlichtingen aan en bestelbiljetten.
De medewerkers, welke hun punten wensen te besteden, brengen we in herinnering dat voor de kalender 2 en voor de band 3 punten gevraagd worden. Wij stellen het zeer op prijs indien u hiervan tijdig bericht geeft. Wie door een misverstand nog geen punten ontvingen raden wij aan hier even bericht van te geven.

EEN KALENDER GRATIS

Voor elke nieuwe reisgenoot, welke u opgeeft ontvangt u de kalender gratis. Wij reserveren voor dit doel tot 1 Januari een aantal exemplaren. Voor 2 nieuwe reisgenoten krijgt u de band.

Vijfhonderd nieuwe reisgenoten hebben wij nodig om verzekerd te zijn van een goede reis in het volgend jaar. We hebben het onlangs reeds gezegd: Een gewestelijke uitgave stelt bijzondere eisen aan allen die er bij betrokken zijn. Ook aan u. Wanneer wij niet alles op alles zetten, dan zullen wij toch in de toekomst de wagen in een boelhuis moeten steken. Dit moet onze eer te na zijn. De Speelwagen is evenzeer een goed uiterlijk teken van een levende gemeenschap.
Vijfhonderd nieuwe reisgenoten ... Voor uw rekening!

 


Hé, is dat Westfries?

512. Ik ben zo meteen klaar met schrijven, dan mag je m'n potlood wel efkes (even, eventjes, effen) gebruiken, maar je mag 't niet weghelpen (zoek maken, 't mag niet zoek raken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2021 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.