Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » december

Kroniek van West-Friesland - december 2007

1 december
Hoogkarspel Het 41 appartementen tellende woonzorgcentrum Om de Noord is bewoond. Het gezondheidscentrum, dat op de begane grond wordt ingericht met o.m. een huisartsenpost, een apotheek en een tandartsenpraktijk, wordt begin januari in gebruik genomen.

22 december
Nibbixwoud De ijsvereniging bestaat 100 jaar. En warempel: op de eigen landijsbaan aan de Oosterwijzend - produkt van de ruilverkaveling begin jaren tachtig - kan worden geschaatst! De club, die wordt onderscheiden met de koninklijke erepenning, is zuinig op haar voorzitters. De huidige, Gerard Ettes, is pas de vierde. Zijn drie voorgangers: meester Posch, medeoprichter, gevolgd door Dirk Doodeman (1909-1939) en Siem Haring (1939-1978).

24 december
Zwaag Gerard Houter (68), inmiddels lid in de Orde van Oranje Nassau, staat in de kerstnacht in de Noorderkerk in Hoorn voor de laatste keer als dirigent voor harmonie De Herleving. Na 33 jaar vindt hij het welletjes.

29 december
Enkhuizen Met het verdwijnen van groentewinkel Koolhaas in de Westerstraat verliest de Haringstad een nering, waarvoor Cornelis Koolhaas op 13 mei 1800 - 207 jaar geleden - de basis legde. Gebrek aan opvolging doet Anita de Wit - Koolhaas besluiten om de winkeldeur achter zich te sluiten.

31 december
Hoorn Personeel van schouwburg Het Park beleeft zijn laatste dag als ambtenaar. Met ingang van 2008 gaat de cultuurtempel aan de Westerdijk als Park Cultuur BV op eigen benen verder.

Medemblik In zijn woonplaats overlijdt op 72-jarige leeftijd Jan Plekker: van 1960 tot 1996 leraar Nederlands aan het Westfries Lyceum. Als doelman van ZFC eens de minst gepasseerde keeper van ons land. Vele jaren regisseur van de rederijkerskamer De Eendracht in Hauwert. ‘Zijn lesgeven had iets kunstzinnigs’.

Wognum Bij de oudejaarsviering in de rooms-katholieke kerk is Adrie Smit, de archivaris van de parochie, geëerd met de Hiëronymusspeld. De amateur-historicus heeft ook het archief van de voormalige gemeente Wognum op orde gebracht.

Schagen Directeur Eric Wink van een gerenommeerd Schagens bedrijf, Drukkerij Van Ketel Graphics aan de Langeloop, sluit de deur. Het is opgegaan in een nieuwe BV: Boom en Van Ketel en deze nieuwe onderneming heeft Haarlem als plaats van vestiging uitgekozen.

Wieringen Marjan van Kampen-Nouwen uit Hoogkarspel, sinds 25 januari 2006 als waarnemend burgemeester op het voormalige eiland werkzaam, mag zich met ingang van morgen - 1 januari 2008 - de echte eerste burger van de gemeente Wieringen noemen.

 

Evert C. de Vries Evert C. de Vries, de samensteller van de Kroniek van West-Friesland over de jaren 1972 tot en met 2007. Zijn eerste kroniek maakte hij samen met mevrouw G.N. Tuender-Nobel. (foto Stichting Projector)

 


Hé, is dat Westfries?

646. Over de benoeming van die ambtenaar heb ik niks te kerdiezen (niets over te zeggen of te beslissen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.