Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » november

Kroniek van West-Friesland - november 2007

5 november
Enkhuizen Met een glaasje alcoholvrije champagne bezegelen minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en burgemeester van Hoorn Onno van Veldhuizen in de Drommedaris een convenant, waarin de gemeenten in oostelijk West-Friesland plus Schagen het offensief inluiden om het overmatige drankgebruik onder jongeren te beteugelen.

6 november
Zwaagdijk-Oost Personeel van Hessing (groentensnijderij) slaat de laatste paal voor de uitbreiding van het bedrijf met 6000 vierkante meter, Vijftien jaar geleden vestigde het bedrijf zich op het ABCIWFO bedrijventerrein.

17 november
Bobeldijk De ijsclub, bezit van het hele dorp, viert haar eeuwfeest. Met ondermeer activiteiten dicht bij huis: op de baan van De Westfries. Dat hadden de oprichters - de veehouders Jacob Posch, Klaas Lakeman en Dirk Nobel- 100 jaar geleden ook niet kunnen dromen, De eigen baan, de Slimtocht, is al jaren niet gebruikt bij gebrek aan winters.

29 november
Alkmaar Voor de 32e keer op rij blijft AZ in een Europese thuiswedstrijd ongeslagen, Het Griekse Larissa wordt met 1-0 geklopt en AZ passeert daarmee het Engelse Ipswich Town, Deze succes reeks begon 30 jaar geleden met een 11-1 zege op het Luxemburgse Red Boys Differdange: toen nog in De Hout. Onderweg naar dit Europese record werd o.a. stand gehouden tegen Barcelona (1-1), Liverpool (2-2) en Inter Milaan (2-1) De 33e thuiswedstrijd, tegen Everton, levert de eerste nederlaag op: 2-3.

Mijzen Deze laagveenpolder, in feite een stuk oud land ingeklemd tussen het vroegere Bamestrameer en het Schermeer, wordt door gedeputeerde Albert Moens uitgeroepen tot het negende Noord-Hollandse aardkundig monument, Een van de redenen: de kronkelige sloten van het originele afwateringssysteem zijn nog aanwezig. De polder Mijzen is gevrijwaard gebleven van een ruilverkaveling.

 


Hé, is dat Westfries?

367. Koolprak dien je niet op als gastmaal (stamppot van kool en aardappelen).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.