Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » september

Kroniek van West-Friesland - september 2007

1 september
Medemblik In Theo van Eijk (53), lid van het CDA, begroet de nieuw gevormde gemeente Medemblik haar eerste burgemeester. Van Eijk was tot dan voorzitter van de deelraad Hoek van Holland. Waarnemend burgemeester Wim Kozijn schuift in gelijke functie door naar de gemeente Blaricum.

6 september
Hoorn Arie Boezaard (60), hoofd van het gemeentelijk Bureau Erfgoed, maar bovenal de man die al 31 jaar op de barricade staat als beschermer van het monumentenbestand in Hoorn, mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Zwaagdijk-Oost De Sint Josephschool viert het eeuwfeest met een grote reünie. De komst van deze r.-k. school betekende destijds meteen het einde van de openbare lagere school in het dorp. Meester Maas hield 7 leerlingen over, van wie 4 eigen kinderen.

10 september
Wieringermeer CDA Tweede-Kamerlid Spies stelt het nieuwe transformatorstation van de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) in gebruik. De glastuinbouwbedrijven op Agriport A7 gaan 200.000 huishoudens in Noord-Holland van elektriciteit voorzien: via warmtekrachtkoppelings-installaties. Zij leveren ongeveer 200 megawatt elektrisch vermogen.

16 september
Schagen Op het in Rio de Janeiro gehouden wk-judo legt Ruben Houkes in de categorie onder de 60 kg. (de lichtste categorie) beslag op de gouden medaille. In de gymzaal van de voormalige huishoudschool leerde Jan Lodder de vijfjarige Ruben de grondbeginselen van de judosport. Bij het EK 2005 en 2006 won Ruben brons.

17 september
Hoorn Een breuk in een transportleiding van het PWN, gelegen in het Leekerpad nabij de Kromme Elleboog, legt ruimt 200.000 huishoudens ten noorden van de lijn Hoorn-Alkmaar in de avond een aantal uren droog. De informatievoorziening richting verontruste burgers kwam uitermate langzaam op gang.

29 september
Hoorn Onder toeziend oog van NOC-NSF voorzitter Erica Terpstra wordt in kunstijsbaan De Westfries de Wall of Fame onthuld, De Hoornse sportcoryfeeën Stephan van den Berg (Olympisch goud, surfen), Ernesto Hoost (4 x winnaar van het Kl-toernooi in Tokio; de zwaarste vechtsport ter wereld), het zeilduo Lobke Berkhout en Marcelien de Koning (3 wereldtitels in de 470-klasse) en Wim Ruska (wereldkampioen judo) openen de fotogalerij.

« augustus | november »

 


Hé, is dat Westfries?

400. Die twee oudjes kunnen leuk koetelen (met elkaar hun huishoudelijke bezigheden, enz. doen). We laten ze maar wat koetelen (begaan, hun gang gaan, zonder ons ermee te bemoeien).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.