Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 2007

1 augustus
Hoorn In de zilverzaal van het Westfries Museum staan - geheel in stijl - knielbankjes voor het in een vitrine geplaatste beeldje Maria van Hoorn. Het kroontje dat zij draagt, waarvan werd gedacht dat het van ijzer was, blijkt na een goede schoonmaak- en poetsbeurt evenwel van puur goud te zijn.

2 augustus
Dirkshorn Er zijn geen beletselen meer om het plan voor het maken van een 18 holes golfbaan te realiseren. De Raad van State heeft alle bezwaren afgewezen.

6 augustus
Opmeer De Landbouwtentoonstelling - de eerste maandag van augustus - moet het doen zonder koeien, schapen en geiten. Als gevolg van een uitbraak van mond- en klauwzeer in Engeland kondigt landbouwminister Gerda Verburg zaterdagmiddag een vervoersverbod voor tweehoevigen af. Toch trekt de manifestatie nog zo'n 10.000 bezoekers.

17 augustus
Twisk De laatste vijf iepen langs de weg door de Bennemeer, nabij het gemaal, worden omgezaagd. Oorzaak: de gevreesde iepziekte.

27 augustus
Schagen De door Johan Huibers uit Broek op Langedijk in de haven gebouwde (houten) Ark van Noach is onder zeer grote publieke belangstelling - zo'n 52000 bezoekers zijn al aan boord geweest - aan zijn (gesleepte) reis naar Rotterdam begonnen. Het passeren van diverse bruggen, ondermeer bij De Stolpen, was soms millimeterwerk.

« juli | september »

 


Hé, is dat Westfries?

173. 'Tijd is geld', zegt men. Daar is veul van an (grotendeels waar).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.