Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 2007

1 juli
't Veld Jeroen van den Broek begint een eigen bloembollenbedrijf in Burgerbrug. Dit houdt in dat de Stichting Van den Hoek's Broeiproevenbedrijf verhuist naar de proeftuin in Zwaagdijk. Deze kraamkamer van de bollen sector werd in 1939 door Frans van den Hoek gesticht. Kleinzoon Jeroen voelde zich als directeur van de Stichting geremd, prefereerde eigen baas te zijn. (Zie ook: De kraamkamer van de bloembollensector, door Jan J. Jong, 72e jaarboek, 2005, pag. 83-90).

Stompetoren De zuivelfabriek Neerlandia, sinds 1969 productiebedrijf van De Combinatie, nadien Cono, gaat dicht. In 1917 werd in deze coöperatieve zuivelfabriek de eerste kaas geproduceerd. De Cono, bekend door Beemster kaas, heeft De Tijd aan de Rijperweg in de Beemster uitgebouwd tot haar productiebedrijf.

3 juli
Enkhuizen Er wordt een daadwerkelijk begin gemaakt met de verzwaring aan de landzijde van de Omringdijk tussen Enkhuizen en Hoorn. De toplaag van het binnentalud wordt vervangen door klei, die uit Kampen wordt aangevoerd. De West-Friese klei is voor het beoogde doel niet geschikt. De werkzaamheden zullen drie jaar duren en gaan 45 miljoen euro kosten.

9 juli
Opperdoes In het beleidsplan van de nieuwe gemeente Medemblik is geen plaats voor de blusgroep Opperdoes. Na afloop van een raadsvergadering leveren tien leden van de blusgroep met hun ontslagbrief meteen hun pieper in bij wnd. burgemeester Kozijn.

13 juli
Hoorn In het Portugese Caseais leggen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout voor de derde keer op rij beslag op de wereldtitel in de 470-klasse. Het Hoornse zeilduo heeft de hattrick voltooid.

16 juli
Schagen Myrthe Scheltema de Heere uit Stroet wordt als 100.000e bezoeker in de op 21 november geopende bioscoop CineMagnus verwelkomd en krijgt een ‘goldcard’ voor twee personen: goed voor een jaar lang gratis naar de bios.

« juni | augustus »

 


Hé, is dat Westfries?

721. Kalkedodders zijn kale, jonge vogeltjes, die nog maar korte tijd uit 't ei zijn.

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2023 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.