Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » april

Kroniek van West-Friesland - april 2007

1 april
Hoorn De GGD's West-Friesland, Noord-Kennemerland en Kop van Noord-Holland gaan als GGD Hollands Noorden verder. Maar binnen een maand zitten twee directeuren (Jacques Loomans: Kop van Noord-Holland en Henk Talma: West-Friesland) ziek thuis en staat de positie van Johan Zoutberg (Noord-Kennemerland) ter discussie.

13 april
Hoogkarspel Samen met wethouder Luzette Wagenaar stelt de 80-jarige Jantje Brugman de nieuw gebouwde bibliotheek in gebruik. Het huis, waarin zij eens woonde, moest plaats maken voor deze nieuwbouw. Maar 20 jaar terug mocht zij de oude bieb aan de Bernhardstraat ook al in gebruik nemen. Een vrouw met ervaring en nu, in het Noorderlandhuis, nog altijd nauw betrokken bij het bibliotheekwerk.

16 april
Schermer Piet Moeijes (57), VVD-wethouder van de gemeente Koggenland en oud-veehouder in Bobeldijk, begint als burgemeester van de gemeente Schermer aan een nieuwe bestuurlijke uitdaging.

22 april
Hoorn Na 25 jaar neemt Daan Koolhaas, dirigent van het Noord-Hollands Ouderen Orkest, in Het Park afscheid. Voor het eerst in het 29-jarig bestaan van het NHOO staat er straks geen Koolhaas voor het orkest. De eerste vier jaar werd het geleid door vader Barend. De nieuwe dirigent is Luc Mager uit Landsmeer.

Benningbroek Met een speciaal concert wordt de 100e verjaardag van het Van Dam-orgel in 't Witte Kerkje gevierd.

25 april
Wervershoof Samen met wethouder Ria Wilms leggen Nienke en Femke Schuffel de eerste steen voor de nieuw te bouwen sporthal aan de Europasingel, die de twee oude Olympiazalen gaat vervangen. Tegelijkertijd wordt de Theo Koomenplaquette heronthuld. Die werd in 1985 geplaatst bij de ingang van veiling WFO in Zwaagdijk-Oost en krijgt nu een plek in de nieuwe sporthal.

29 april
Schagen Voetbaltrainer Paul Verra (79) ontvangt uit handen van burgemeester Westerink de penning van verdienste van de gemeente. Vijftig jaar was hij actief in de voetbalsport.

30 april
De Bilt Nederland neemt afscheid van de warmste, zonnigste en droogste aprilmaand ooit. De gemiddelde temperatuur kwam met 13,1 graden Celsius 5 graden boven normaal. Er werden 284 uren zon geregistreerd. Het langjarige gemiddelde: 158 uren. Op 14 april haalde het kwik 27,6 graden; de vroegste zomerse dag ooit gemeten. In de periode van 22 april tot en met 7 mei vielen er slechts enkele druppels regen.

« maart | mei »

 


Hé, is dat Westfries?

499. Wie de buul ('t geld) heeft, is baas.
(Wie de geldbuidel, de portemonnee heeft, die heeft de macht).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.