Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2007 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 2007

1 februari
Alkmaar Korpschef Anja Brink van het regiokorps Noord-Holland Noord, die per 1 april 2000 als eerste vrouwelijke korpschef van start ging, neemt afscheid. Zij wordt voorzitter van de Auris Groep, een instelling voor onderwijs aan doven, slechthorenden en autisten.„Tijd voor iets anders.”

2 februari
Zwaag Frans Fiselier (76) krijgt de gouden speld van de Gregoriusvereniging uitgereikt. Sinds 1972 was hij als organist verbonden aan de Martinuskerk: sinds 1994 als vaste organist. In deze functie begeleidde hij ook het kerkkoor.

3 februari
Aartswoud De ijsclub bestaat 100 jaar. Het eeuwfeest wordt gevierd met een receptie en een middag schaatsen op de kunstijsbaan De Westfries. Bij gebrek aan natuurijs.

6 februari
Schagen In de oostelijke toren van het Slot Schagen wordt een 250 kilo wegende plaat van veiligheidsglas neergelegd op de grafzerk van Willem van Beijeren ( de eerste Heer van Schagen) en diens echtgenote Johanna van Hodenpeil. De zerk, eigendom van het Rijksmuseum, bleef over na de brand die in 1895 de kerk op de Markt verwoestte.

8 februari
Hoorn Voorzitter Louis Timmer (60) van de Raad van Bestuur, die 20 jaar leiding gaf aan het Westfries Gasthuis, wordt op grootse wijze en als Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgeluid. Hij was de bouwheer van het ziekenhuis en zette het op de kaart.

Schagen In zijn woonplaats Westerbork overlijdt op 89-jarige leeftijd Berent van der Sluis, oud-huisarts. Met zijn broer traden zij in de voetsporen van hun vader, die hier ook arts was. Drie dokters Van der Sluis met ieder een eigen praktijk in één plaats. In 1986 moest Berent als gevolg van ziekte zijn praktijk beëindigen.

15 februari
Wieringermeer Peter Leegwater (57), lid van het CDA, oud-wethouder van Schermer en oud-hoogheemraad van Hollands Noorderkwartier, krijgt de ambtsketen van de gemeente omgehangen.

Hoorn De Westfriese Ondernemersprijs 2006 gaat naar J. en P. Schouten Installatietechniek BY. Hoewel men midden in een verhuizing zit, van Oosterblokker naar het bedrijventerrein Westfrisia in Zwaag, is er toch nog tijd om de trofee in schouwburg Het Park in ontvangst te nemen. In 1935 startte Klaas Schouten het bedrijf. In 1962 gaf hij het roer over aan zijn zoons Jan en Piet en inmiddels maakt kleinzoon Joris ook al deel uit van de directie van de onderneming, die zo'n 250 medewerkers in dienst heeft.

21 februari
Zwaagdijk-Oost In de Greenery-hallen gaat de 74e editie van het Holland Flower Festival van start. De bloementuin - een ontwerp van Robert Broekema - trekt 20.000 bezoekers. Triflor uit Oude Niedorp wint de Zilveren Tulp, het bedrijf Jan de Wit en Zonen (Bovenkarspel) haalt de Zilveren Schuit binnen en de KAVE-afdeling Winkel legt beslag op de Zilveren Molen.

22 februari
Andijk Burgemeester Astrid Streumer valt de eer te beurt de 200.000e inwoner van oostelijk West-Friesland te mogen verwelkomen. Anita Momberg uit Doesburg besloot het West-Friese land op te zoeken nadat haar partner Teunis Vis in Alkmaar een baan had gevonden. Het werd een woning in Andijk. Een rijk met West-Friese streekproducten gevulde mand viel het paar ten deel.

« januari | maart »

 


Hé, is dat Westfries?

225. De kippen lopen allemaal te eizen (voedsel zoeken en oppikken).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.