Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2006 » november

Kroniek van West-Friesland - november 2006

7 november
Hoogkarspel Burgemeester Rob van der Riet (Drechterland) jaagt de eerste paal de grond in voor het nieuw te bouwen woonzorgcentrum, dat verrijst op de plaats waar eens de basisschool 't Skitteljacht stond: achter het winkelcentrum, hartje Hoogkarspel. Er komen 41appartementen in, plus een huisartsenpraktijk, een apotheek en een verloskundigenpraktijk.

16 november
Leekermeer In de noordwest hoek van de polder Westerkogge wordt het project Veerstoot officiëel afgerond. Een ruim 6 ha. groot gebied, bestemd voor waterberging (3,5 ha.), natuur en wandelrecreatie.

21 november
Schagen. Burgemeester Gerrit Westerink opent bioscoop Cine Magnus: vijf zalen met in totaal 580 comfortabele stoelen. Eigenaar-exploitant Frits Nieuwenhuizen glimt van trots wanneer de burgemeester opmerkt: ‘Wij hebben het 25 jaar moeten doen met de herinneringen aan theater-bioscoop Royal aan de Gedempte Gracht. Maar Schagen is nu af’.

23 november
Opmeer De vorig jaar 8 oktober geopende nieuw gebouwde turnhal op sport- en recreatieterrein De Weijver gaat op last van wethouder Elly Deutekom dicht. Topturnvereniging Kracht en Vriendschap kan bij lange na niet aan haar financiële verplichtingen voldoen: rente en aflossing van een gemeentelijke lening van 330.000 euro en een btw-afdracht van 120.000 euro.

27 november
Enkhuizen Wendy Vulhop (7) passeert als twee miljoenste bezoeker de kassa van het zwembad Enkhuizer Zand, dat 11 jaar geleden zijn deuren opende.

« oktober | december »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.