Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2006 » september

Kroniek van West-Friesland - september 2006

1 september
Hoorn Jan Kees Meijers (44) volgt Wim Reijs op als voorzitter van de sociale werkvoorziening Op/maat.

6 september
Barsingerhorn Een brand verwoest de manege van de rijvereniging Bucephalus, de rijhallen van de stichting Dupla en de gezamenlijke kantine. Voor de bouw van de hallen, die over veertien dagen in gebruik zouden worden genomen, was al 650.000 euro ingezameld. Er was nog 100.000 euro nodig en nu moet van voren af aan worden begonnen.

13 september
Hoorn Zeilstersduo Marcelien de Koning en Lobke Berkhout prolongeert in het Chinese Rizhao zijn wereldtitel in de Olympische 470-klasse.

Hoorn Patrick Edgar (47), tot voor kort hoofdinspecteur van de gezondheidszorg, begint zich ‘warm te lopen’ om aan het einde van het jaar Louis Timmer op te volgen als voorzitter van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis.

18 september
Hoorn De eerste voedselbank van West-Friesland gaat van start. De bank is bestemd voor hen, die per maand - na aftrek van de vaste lasten - minder dan 150 euro hebben te besteden.

23 september
Hoorn Na twaalf jaar de hamer te hebben gehanteerd wordt Ton van Weel, als erelid en als lid in de Orde van Oranje-Nassau, uitgeluid als voorzitter van Oud Hoorn. Hij wordt opgevolgd door Egbert Ottens.

24 september
Winkel Bloemencorso Winkel viert het 100-jarig bestaan. Er rijden 22 praalwagens door het dorp en voor het eerst is er ook een kindercorso.

26 september
Schermer Prins Friso licht de vang van de Museummolen D. Met deze handeling rondt hij het restauratieproject van elf molens met bijbehorende waterlopen van de Stichting Schermer Molens af. Een klus, die ca. 2,5 miljoen euro heeft gevergd. Kees Schmitz uit Castricum, die als vrijwilliger het project heeft begeleid, krijgt de gemeentelijke Sint Michaelsspeld.

29 september
Barsingerhorn HDC Media-directeur Harry de Wit overhandigt aan Duplavoorzitter Henny Bas een cheque van 28.000 euro. Het bedrag is bijeengebracht door lezers van het Noordhollands Dagblad.

Hoorn Kunstijsbaan De Westfries - een 400 meter baan en een aparte ijsvloer voor ijshockey en recreatief gebruik - gaat open. IJsmeester Frank Bongenaar (54) heeft voor een prima ijsvloer gezorgd. Gewestelijk voorzitter Toon Steltenpool heeft het kunstje, dat een investering vergde van 12,7 miljoen euro, geflikt.

« augustus | oktober »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.