Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2006 » augustus

Kroniek van West-Friesland - augustus 2006

1 augustus
Bovenkarspel In de Sint Nicolaasstichting in Denekamp overlijdt op 96-jarige leeftijd kardinaal Willebrands. (Zie ook: Johannes G.M. Willebrands uit Bovenkarspel, door Jan Vriend in 67e jaarboek, 2000, biz. 122-126).

4 augustus
Alkmaar Met het hijsen van de clubvlag opent AZ-voorzitter Dirk Scheringa het nieuwe DSB-stadion. Na tien jaar praten er steggelen staat het er. Een voetbaltempel die een kleine 50 miljoen euro heeft gekost en die plaats biedt aan 17.000 toeschouwers. De openingswedstrijd tegen Arsenal verliest AZ met 3-0.

10 augustus
Wieringen De gemeenteraad verzoekt minister Remkes van Binnenlandse Zaken om burgemeester Titia Lont te ontslaan. Zij is al geruime tijd met ziekteverlof. De raad wil van haar af.

14 augustus
Oude Niedorp Ria Smit (62) stapt voor de laatste maal aan boord van het Zonnebloemschip. Als vrijwilligster heeft zij dat 65 keer gedaan. Tijd voor verjonging, volgens Ria.

15 augustus
Andijk Op 83-jarige leeftijd overlijdt Guus van Gelder. Van 1979 tot 1990 voor de CPN lid van de gemeenteraad, clubman (AW) in hart en nieren en een bevlogen geschiedschrijver. Drager van de gouden erepenning van de gemeente.

16 augustus
Opmeer Een tropische bui (22 mm in ruim een uur) zet het winkelcentrum in de gemeente blank. Ook veel wateroverlast in Heerhugowaard en Winkel.

17 augustus
Den Oever De Flora, in oorsprong een bloemenexpositie, maar bijna 50 jaar geleden werd ook de visserij er bij betrokken, viert het eeuwfeest. Honderd jaar mag de Flora de maatschappelijke ruggengraat van Den Oever worden genoemd. Waarnemend burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen overhandigt het bestuur de koninklijke erepenning.

1818 augustus
Winkel De oud AZ-spelers Barry van Galen en Max Huibers slaan het eerste balletje op de driving range van de nieuw aangelegde golfbaan Het Regthuys. Op 16 september zijn de eerste negen holes klaar voor gebruik.

22augustus
Hoorn De gynaecologen P. Willems en H. Oei van het Westfriesgasthuis nemen afscheid. De laatste na 32 jaar en Willems na 30 jaar. Zij waren betrokken bij zo'n 40.000 bevallingen.

2828 augustus
Schermer Burgemeester Sander Schelberg mag zich per 1 september eerste burger noemen van de Zuid-Hollandse fusiegemeente Teylingen. Burgemeester Ria Oostendorp (D66) van Graft-De Rijp krijgt de gemeente, als waarnemer, er voorlopig bij.

Medemblik Het complex aan de Burgemeester Schoutsenstraat, waarin van 1894 tot 1972 de klok van de veiling MEO draaide, wordt in de as gelegd. Vijf bedrijven worden de dupe.

31 augustus
Schagen Joop de Veer krijgt bij zijn afscheid, na elf jaar, als voorzitter van de Stichting Westfriese Folklore, door zijn opvolger burgemeester Gerrit Westerink de erepenning van de gemeente uitgereikt. Joops vrouw Tiny, nauw bij de Stichting betrokken, mag zich vanaf nu ereburgeres noemen.

« juli | september »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.