Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2006 » juli

Kroniek van West-Friesland - juli 2006

1 juli
Hoogkarspel Rob van der Riet, 55 jaar, lid van het CDA en sinds 1995 wethouder van de Haarlemmermeer, begint als burgemeester van de gemeente Drechterland.

4 juli
Bovenkarspel Het Streekbos wordt met veertien ha natuur- en recreatiegebied tot 72 ha vergroot. Gedeputeerde Hans Schipper verricht de openingshandeling.

5 juli
Alkmaar Naast de huisvuilcentrale wordt de eerste paal geslagen voor de bouw van een bio-energiecentrale, die - gestookt met afvalhout en ander brandbaar materiaal - een jaarlijkse stroomproductie van 28 megawatt moet leveren. De vier verbrandingsovens van de HVC zijn goed voor een productie van 68 megawatt.

13 juli
Venhuizen Wethouder Zeger Homan slaat de eerste paal voor de nieuw te bouwen woonwijk Suyder Cogge. Hier zullen 180 woningen verrijzen in een stijl, die herinneringen moet oproepen aan de jaren dertig van de vorige eeuw.

Hoogkarspel In zijn woonplaats overlijdt Cornelis Visser (85). Van 3 september 1974 tot 29 april 1986 voor de partij Gemeentebelangen raadslid en wethouder van de voormalige gemeenten Hoogkarspel en Drechterland. Als vice-voorzitter ook nauw betrokken bij de ruilverkaveling Het Grootslag. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en ereburger van Drechterland.

14 juli
Grootebroek In 1963 stond Greet Bakker voor het eerst voor een klas. In 1979 kwam zij terecht op wat is geworden de katholieke basisschool De Uilenburcht. Vandaag neemt zij afscheid van haar kinderen.

19 juli
Obdam De grenspaal tussen Hensbroek en Obdam is - na 16 maanden weggeweest - herplaatst. Vorig jaar werd een replica op de grens van beide vroegere gemeenten neergezet, maar die werd nog voor de onthulling, door vandalen vernield.

21 juli
Wervershoof Na 42 jaar voor de klas te hebben gestaan, vindt Tiny Langedijk-Schouten het welletjes. Zij begon op de Sint Jozefschool in Zwaagdijk Oost en belandde via allerlei scholen uiteindelijk op de basisschool Sint Werenfridus. Van haar kinderen kreeg de oma-juf een afscheidszoen.

22 juli
Warmenhuizen Op 84-jarige leeftijd overlijdt Jan Beemsterboer. Als 14-jarige jongen begon hij met de verkoop van schoppen en stro en bouwde zijn bedrijfje uit tot een handelsonderneming. Hij was gemeenteraadslid en drager van het Verzetskruis.

23 juli
Hoorn Veertig jaar heeft Joke Gerritsen-Kwaad het kerkkoor van wat nu is het Westfriesgasthuis geleid. De gouden speld van de Sint Gregoriusvereniging valt haar bij het afscheid ten deel. Op 20 september overlijdt zij op 65-jarige leeftijd.

Nibbixwoud Het dorp bezit geen dorpshuis. Dat wreekt zich nu de nieuwe eigenaar van Het Wapen van Nibbixwoud, een Chinees, in het pand een wokrestaurant gaat vestigen en er voor een aantal verenigingen geen plaats meer is.

31 juli
Hoorn De maand juli breekt tal van weerrecords. Een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 22,3 graden tegen een langdurig gemiddelde van 17,7. Een record aantal warme, zomerse en tropische dagen, resp. 31, 26 en 11. Met 320 uren zon vestigt het KNMI-station Den Helder een nieuw record en met vier mm neerslag in Den Helder werd juli 2006 de droogste maand ooit in de Kop van Noord-Holland.

« juni | augustus »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.