Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2006 » april

Kroniek van West-Friesland - april 2006

8 april
Enkhuizen Harddraverijvereniging Enkhuizen bestaat 100 jaar en krijgt de koninklijke erepenning. Burgemeester Jan Baas doet er de zilveren penning van de gemeente bij, plus nog een geldbedrag voor de penningmeester.

12 april
Dirkshorn Dirk Nierop, de man die op tal van bestuurlijke posten het verenigingsleven in zijn woonplaats diende, zoals de toneelvereniging en het koor Excelsior, overlijdt op 86-jarige leeftijd. Hij was ook de motor achter de bouw van het zwembad.

13 april
Schagen Juf Greet van der Deure (58), sinds 1991 directeur van de Julianaschool en daarvoor - sinds 1981 - hoofd van het Kwetternest, vindt het mooi geweest. Zij wordt uitbundig uitgeluid.

19 april
Lutjewinkel Campina-voorzitter T. Sanders stelt de na de vernietigende brand op 4 december 2004 herbouwde kaasfabriek officieel in bedrijf. Al enige tijd produceert het bedrijf NH Gouda Kaas, voorzien van het rode NH Kaaszegel. Jaarlijks wordt hier 300.000 kg. melk verwerkt tot kaas.

21 april
Wognum Ruim 23 jaar was Wil Salman (73), weduwe van oud-burgemeester C.A.J. Salman, betrokken bij de organisatie van het driedaagse ziekentridu&uul;m in de Hieronymuskerk. Bij haar afscheid overhandigt wethouder Jan Entius haar de bronzen legpenning van verdienste van de gemeente.

26 april
Hoorn Op het plein voor schouwburg Het Park onthult wethouder Cees van der Maat een plaquette, die de plaats aangeeft waar eens de Westerpoort heeft gestaan, die in de 18" eeuw is gesloopt.

Enkhuizen In 1938 begon Jacob Mazereeuw op 't Zand de Enkhuizer Zaadhandel. Als 15-jarige kon zoon Piet meteen aan de slag in het bedrijf van zijn vader. Het tomatenras Extase was het eerste product dat hij afleverde. Vandaag neemt Piet Mazereeuw afscheid als algemeen directeur van Enza Zaden. De kleine kas van de Paktuinen, waarin Piet in 1959 begon, prijkt nu op het nieuwe complex aan de Haling. Roland Peerenboom neemt de algehele leiding over.

28 april
Medemblik Burgemeester Roy Ho ten Soeng komt als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit de lintjesregen. Net als Wim Reijs uit Abbekerk, directeur van de sociale werkvoorziening Op/maat en als bestuurder actief (geweest) voor de Stichting tot Behoud van het Torenuurwerk, het Bakkerijmuseum in Medemblik, het stoommachinemuseum en de stoomtram Hoorn-Medemblik.

« maart | mei »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.