Westfries Genootschap
Archivering
Westfries Genootschap Archivering Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon

Monumentale Kerken Projector Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families De Westfriese Molens

 

Facebook

Archivering » Kroniek van West-Friesland » 2006 » februari

Kroniek van West-Friesland - februari 2006

11 februari
Enkhuizen Het logo dat herinnert aan 650 jaar stad kan worden gepresenteerd. Het verjaardagspartijtje kan beginnen. Met kleine en grotere evenementen, over een heel jaar uitgesmeerd.

3 februari
Lutjebroek De vereniging Werkdadige Naastenliefde viert haar 100" verjaardag. De laatste. Bestuur en de veertien nog resterende leden hebben besloten dat - nu de eeuw is vol gemaakt - het mooi is geweest. ‘Aan onze vereniging bestaat geen behoefte meer in deze moderne tijd en we zijn geen feestclub’, aldus Lau Oud, de laatste voorzitter.

Hoorn Het Diabetes Zorgcentrum West-Friesland betrekt aan de Maelsonstraat een nieuw onderkomen. De kroon op het werk van de Hoornse huisarts Giel Nijpels die in 1989 wel eens iets anders wilde gaan doen en zich op het onderzoek van diabetes stortte. De Vrije Universiteit vindt zijn werk zo belangrijk, dat er een nieuwe leerstoel komt en Nijpels wordt de eerste hoogleraar op die plek.

9 februari
Schagen Op het bedrijventerrein De Witte Paal gaat de eerste paal de grond in voor de bouw van een nieuwe bioscoop: Cine Magnus, vijf filmzalen en plaats voor bijna 600 bezoekers.

Hoorn Ursem Bouwgroep te Wognum krijgt op het gala in Het Park de Westfriese Ondernemingsprijs 2006 uitgereikt. De basis voor het bedrijf, met nu 230 medewerkers, werd in 1939 gelegd toen timmermanszoon Klaas Ursem uit Opmeer het bedrijfje van P. Stroet aan de Westeinderweg overnam. In 1974 vindt vader Klaas het welletjes. Dan zijn er acht zoons actief in het bedrijf, met Claus als algemeen directeur.

11 februari
Grosthuizen Gymnastiekvereniging Voorwaarts viert in haar thuisbasis, café De Grost, haar 100 jarig bestaan. Gré van Dok, een van de steunpilaren, krijgt de gouden broche van de KNGU opgespeld en voorzitster Els van der Hulst reikt zeven bondsspelden uit aan leden, die meer dan 25 jaar lid zijn. Piet Dikstaal spant de kroon: ruim 60 jaar lid!

16 februari
Medemblik Aan de ingang van de haven is op initiatief van de Stichting Stadsherstel een havenlicht geplaatst. Oud-timmerman Piet Bloeming heeft het gemaakt.

17 februari
Oude Niedorp Op last van het college van b en w van de gemeente Niedorp wordt het dorpscafé De Vergulde Valk gesloten. De eigenaar, Westerbos Beheer BV te Heiloo, heeft het onderhoud van het pand te veel verwaarloosd. Voor het gezin van de uitbater is andere woonruimte beschikbaar, maar twee biljartclubs staan op straat.

18 februari
Oterleek Veehandelaar Piet Posch staat 50 jaar op de planken bij de toneelvereniging Kunst naar Kracht en wordt onderscheiden met de gouden speld met zirkoon van de Nederlandse Vereniging van Amateurtoneel.

22 februari
Zwaagdijk-Oost Landbouwminister Cees Veerman opent de 73e editie van het Holland Flowers Festival in de Greeneryhallen, nadat prinses Maxima de naar een ontwerp van Robert Broekema ingerichte bloementuin al had bezocht. Het bollenbedrijf van Jan de Wit en Zonen uit Bovenkarspel legt beslag op de Zilveren Tulp en op de Zilveren Schuit. De Zilveren Molen is voor de afd. Harenkarspel van de KAVB. Het festival trekt ruim 25000 bezoekers.

25 februari
Winkel De in 1919 opgerichte operettevereniging Westfrisia, de oudste in West-Friesland, geeft in 't Centrum haar laatste uitvoering. Met ‘Das Land des Lachelns’ van Fransz Lehar werd de - succesvolle - uitvoeringenreeks destijds ook begonnen. Maar de 34 leden en regisseur Nico Boer zien geen toekomst meer om door te gaan.

« januari | maart »

 


© 1924-2018 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.