Westfries Genootschap
Bibliotheek
Westfries Genootschap Bibliotheek Bouwhistorie Creatief Westfries Geschiedschrijving Kap en Dek Landelijk Schoon Monumentale Kerken

Projector Reiscommissie Textieloverleg Vrienden Westfries Museum Westfriese Families Westfriese Molens

Facebook

Westfriese boeken te koop

    Zoeken:

Bibliotheek » Kroniek van West-Friesland » 2005 » december

Kroniek van West-Friesland - december 2005

1 december
Obdam Organisatie-adviseur N. Swellengrebel (46) uit Overveen begint als secretaris van de gemeenten Obdam en Wester-Koggenland. Om per 1 januari 2007 door te gaan in deze functie van de fusie-gemeente.

Medemblik Burgemeester Roy Ho Ten Soeng (60) van de gemeente Venhuizen krijgt - als waarnemer - Medemblik erbij. Eind van deze maand levert hij de ambtsketen van de (dan oude) gemeente Venhuizen in.

6 december
Zwaagdijk-Oost Na ruim drie jaar kan het bord ‘Te koop’ worden weg gehaald. Het complex van The Greenery, de vroegere veiling WFO met een oppervlakte van 32 ha. waarvan 71.000 vierkante meter bebouwd, is verkocht aan een groep particuliere investeerders.

16 december
Obdam Gemeente-secretaris Stan Nuveen (60) sluit na 26 jaar het ‘boek Obdam’ met een druk bezochte afscheidsreceptie. Hij gaat net niet als eerste èn enige secretaris van de per 1 januari 1979 nieuw gevormde gemeente Obdam de geschiedenis in.

Medemblik Notaris Gerard van der Stolpe vindt het na 30 jaar genoeg. Op zijn afscheidsreceptie overhandigt wnd. burgemeester Ho ten Soeng hem de zilveren penning van de gemeente. Omdat hij, in tal van functies, zo veel voor de Medemblikker gemeenschap heeft betekend.

17 december
Benningbroek In het Sportfondsenbad te Amsterdam wordt Edith van Dijk, de inmiddels in Benningbroek woonachtige ‘koningin van het water’ benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bij haar definitieve afscheid van de zwemsport zwom zij nog een persoonlijk record op de 1500 meter: 16.54.09.

Hoorn Op zijn afscheidsreceptie als directeur van het Atlas-college ontvangt Johan Bommerson de zilveren penning van de gemeente Hoorn voor zijn activiteiten op velerlei terrein. Van 1978 tot 1986 zat hij voor de CPN in de gemeenteraad, van 1988 tot 1998 was hij voorzitter van het bestuur van de muziekschool Gerard Boedijn.

22 december
Twisk In het bijzijn van gedeputeerde Poelman wordt het waterbergingsproject Twisk opgeleverd: een 38 ha. groot natuurgebied, met daarin het ‘meer van Twisk’, omsloten door een fietspad.

23 december
Hoorn Het voormalige Missiehuis, dat huisvesting bood aan het opgeheven SOW, wordt gekocht door Bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen voor een bedrag van 2,8 miljoen euro.

 


Hé, is dat Westfries?

573. M'n ouwe bromfiets moet opgeruimd worden. Elke dag zit ik er aan te madderen of: medderen (knoeien, klungelen, inspannend werken).
Dat gemadder moet nu 'ns uit zijn (dat moeilijke werk).

Klik hier voor meer Westfriese woorden en uitdrukkingen.


© 1924-2022 Westfries Genootschap - Contact - Sitemap - Privacyverklaring

West-Friesland, een streek met karakter binnen de Omringdijk.